accident mortal

Mor en un xoc a l'N-145 un empresari lauredià

El cotxe que conduïa l’home, de 44 anys, va impactar frontalment amb un tot terreny a l’N-145

Mor en un xoc a l'N-145 un empresari laurediàcynthia Sans

Creat:

Actualitzat:

Un empresari lauredià de 44 anys va morir ahir en un accident de trànsit a la car­retera N-145, a l’altura del nucli d’Anserall. Els fets van succeir pels volts de tres quarts de sis de la tarda. L’home, J. M. A., conduïa un Fiat Panda acompanyat de les dues filles menors en direcció a la Seu d’Urgell quan, per causes que no han transcendit, el cotxe va xocar frontalment contra un tot terreny que circulava en sentit contrari. L’impacte va provocar la mort del conductor i ferides greus a les dues filles, de 12 i 8 anys. La més gran és la que té un diagnòstic més sever. Segons el servei d’emergències mèdiques (SEM) va ser traslladada en estat crític a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. La petita, ferida greument, resta ingressada a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Els dos trasllats es van fer en helicòpter.

Al tot terreny, un model Toyota de matrícula espanyola, hi viatjaven un home i una dona que van resultar ferits menys greus, segons la informació facilitada pel Servei Català de Trànsit, i van ser traslladats en una ambulància dels bombers d’Andorra –que van fer suport en l’accident, com la policia– fins al centre hospitalari de la Seu d’Urgell. Cap dels centres sanitaris havia facilitat més informació sobre l’estat dels ferits a l’hora del tancament d’aquesta edició.

Malgrat que no han transcendit les causes del sinistre, el tot ter­reny envaïa completament el sentit contrari després del xoc.

L'accident

Els mossos d’esquadra van rebre l’avís de l’accident a les 17.51 hores. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar cinc patrulles de la policia autonòmica catalana, sis dotacions dels bombers de la Generalitat i dues ambulàncies i dos helicòpters del SEM per atendre les persones ferides. Els bombers del Principat també hi van acudir per donar-hi suport amb dos vehicles, un camió d’excarceració, una ambulància, i quatre efectius, segons van detallar fonts del cos. També s’hi van desplaçar agents de policia. El Fiat Panda es va haver d’excarcerar per rescatar els tres ocupants.

El sinistre va tenir conseqüències importants en la circulació de la via. El tràgic impacte va obligar a tallar la carretera en els dos sentits de la marxa. El Servei Català de Trànsit va detallar que el tancament es va allargar durant pràcticament dues hores. El trànsit no es va restablir fins a les 19.30 hores, però les retencions es van allargar bona part de la tarda i cap a les nou del vespre encara hi havia cues d’uns tres quilòmetres en els dos sentits. A més, arran de l’accident també es van formar cues a l’N-260, que connecta la Seu d’Urgell i la província de Girona.

El Servei de Mobilitat va indicar que les retencions al país es van prolongar fins a les deu de la nit. De fet, el servei i els panells informatius que gestiona a la car­retera recomanaven als conductors que haguessin de fer el trajecte entre el Principat i territori espanyol que evitessin l’N-145 i usessin l’alternativa de França.

El difunt dirigia una coneguda empresa radicada a Aixovall i també estava implicat en el món de l’esport. Feia part de la junta directiva de la Federació de Natació, colpejada ahir per la tràgica notícia.

Mor en un xoc a l'N-145 un empresari lauredià

tracking