reportatge

El punt final, a la presó

Un any de presó, ferms els tres mesos que va passar provisionals, és la condemna per a un jove que no va superar trencar amb la parella.

El punt final, a la presóXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

a incapacitat de fer punt final a una relació li ha costat, a un jove resident espanyol de 30 anys, una condemna de dotze mesos de presó, ferms els tres passats de manera provisional. Corts també l’ha condemnat a no poder entrar en contacte durant quatre anys amb la seva exparella. El jove no va poder tancar la relació de parella que mantenia amb una dona 16 anys més gran que ell i va convertir la vida de la seva excompanya en una mena d’infern. Van ser dotze mesos de contínues trobades no volgudes al carrer, sales de festes i al lloc de treball de la perjudicada, d’insults, de constants trucades telefòniques i de fins i tot trencament d’ordres judicials d’allunyament. La policia va haver d’intervenir fins a vint vegades en els diversos episodis que va protagonitzar el jove –cap no va comportar violència física contra l’exparella–, fins que finalment la Batllia va dictar l’ingrés provisional a la presó del noi.

Els fets van passar des del juny del 2014 –la relació la van trencar el febrer després de dos anys– i es van allargar fins al mateix mes de l’any següent. Al llarg d’aquell temps el jove la va anar a buscar a vàries sales de festes per insultar-la, també la perseguia en el seu lloc de treball i fins i tot es passava hores tocant el timbre de l’intèrfon del pis de la dona per cridar la seva atenció. Un cop va agafar la dona del braç i el va denunciar a la policia, que el va detenir i el batlle va dictar una ordre d’allunyament.

L’11 de juny del 2015 la va trencar després d’anar a buscar-la a un bar d’Andorra la Vella. Ell mateix va trucar a la policia i el batlle va decretar l’ingrés a la presó. Va sortir al setembre i mai més no ha tornat a molestar l’exparella.

tracking