funció pública

Edictes especials per a agents penitenciàries

Espot diu que part de les futures places hauran de ser cobertes “necessàriament” per dones

Edictes especials per a agents penitenciàriesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va anunciar ahir que l’executiu demanarà al gabinet jurídic un informe per saber si està dins de la legalitat convocar un edicte per a cobrir places de funcionaris de presons exclusivament per a dones. “Hem de demanar un informe”, va insistir Espot, que hi va afegir que “el servei públic exigeix una major presència d’agents femenines perquè cal incrementar els efectius al mòdul de dones del centre penitenciari de la Comella”.

Espot va recordar que quan s’aprovi la llei del cos penitenciari es convocaran com a mínim cinc places d’agent de presons i va assenyalar que “crec que un dels requisits previs en aquests edictes pot ser que una part d’aquestes places hagin de ser cobertes necessàriament per dones”. Davant la possibilitat que aquesta mesura es pugui considerar discriminatòria, el ministre va advertir que “no és una qüestió de discriminació, sinó que el que ha de prevaldre és l’interès públic i si això requereix que hi hagi més presència femenina, probablement així ho haurem de requerir”.

El titular de la cartera de Justícia i Interior va recordar que actualment hi ha en plantilla mitja dotzena d’agents penitenciàries i que quan estem “més tensionats” és a l’hora de fer els plans de treball per al mòdul de dones. “És evident que [les preses] han de ser ateses per dones i el nombre d’agents penitenciàries és baix i això dificulta fer aquests plans de treball”, va assenyalar el ministre que va reiterar que “per aquest motiu haurem de contemplar com a mínim una mesura d’aquestes característiques”.

Preguntat pels periodistes per la funcionària de presons que recentment ha estat absolta pel Tribunal de Corts d’un delicte de tracte degradant continuat a una interna denunciada per una presa i que porta diversos anys sense poder fer cap feina al mòdul de dones, Espot va recordar que com la sentència encara no és ferma i és susceptible de recurs, “les mesures de prevenció que es van adoptar es mantindran fins que s’acabi confirmant o no la sentència absolutòria”.

Edicte per 31 places de policia

Espot va fer aquestes declaracions durant la visita que va fer ahir al migdia a la setena edició del Fòrum Estudiants + Empresa, on per primer cop hi va haver la presència dels cossos especials: bombers, duaners, agents de presons i policies. Ho va considerar un encert en un moment en què està previst obrir noves places per aquests cossos especials. Respecte la ja anunciada convocatòria de places per agent de policia, Espot va assegurar que “la setmana que ve, com a molt tard la següent, s’aprovarà la publicació de l’edicte”. El nombre de places convocades, va assenyalar, “serà de 31, 26 corresponents a vacants i 5 de nova creació”.

ELS COSSOS ESPECIALS GENEREN INTERÈS EN EL FÒRUM ESTUDIANT+EMPRESA

Uns 400 estudiants de nivell de batxillerat, de formació professional i universitari van visitar ahir la setena edició del Fòrum Estudiants + Empresa que es va dur a terme durant tot el matí al Centre de Congressos d’Andor­ra la Vella. Entre els 44 expositors presents al saló, una quinzena més dels que ho van fer a l’edició de l’any passat, va destacar la presència per primer cop de representants dels cossos especials que van completar la ja més habitual dels de l’Administració general. “L’Administració pública és l’empresa més important del país, hi ha 2.500 persones que hi treballen”, va indicar la ministra de la Funció Pública, Eva Descar­rega, que hi va afegir que la presència dels diferents representants “és una excel·lent possibilitat de donar visibilitat als diferents àmbits de l’Administració, ja sigui la general com els cossos especials”.

Descarrega va estar acompanyada en la visita al saló per la ministra de Joventut, Olga Gelabert, i d’Afers Socials, Xavier Espot. Respecte a l’increment d’expositors, Gelabert va indicar que posa en relleu que “hem fet un salt de qualitat i que la sala ja és més gran”. La responsable de les polítiques de joventut del Govern va admetre que “els estudiants arriben una mica desorientats i no saben ben bé què fer”, però va matisar que “si tenen algunes preferències els orienten”.

Més enllà de la presència de l’oferta de l’Administració, els joves que es van apropar fins al Centre de Congressos van poder conèixer de primera mà la de diverses empreses privades, de centres educatius i de col·lectius professionals. A més d’informar-se, els alumnes van poder deixar els currículums.

tracking