PolÍtica

La ciutadania podrà proposar al ministeri d'Ordenament Territorial projectes d'inversió

La ciutadania podrà proposar al ministeri d'Ordenament Territorial projectes d'inversió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern destinarà aquest 2017 un total de 200.000 euros a la primera convocatòria del pressupost participatiu, va assenyalar ahir el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Tor­res. Els ciutadans podran presentar propostes d’actuacions d’obres per valor d’aquesta quantitat.

Un cop els ciutadans presentin les propostes, aquestes seran votades a la ciutadania. Aquests processos participatius estaran oberts tant a andorrans com a residents que siguin majors d’edat i censats al Principat.

Aquesta és la primera experiència de pressupost participatiu al país i Tor­res va assenyalar que neix amb l’objectiu que la ciutadania actuï de manera directa amb l’administració, així com que sigui un instrument a través del qual els habitants puguin proposar i decidir sobre la destinació d’una part del pressupost.

El director d’Ordenament Ter­ritorial, Manel Riera, va explicar que tothom pot presentar una o més propostes que poden ser tant d’obra nova o de manteniment. Un cop s’hagi finalitzat el període de recollida de propostes, una Co­missió Tècnica del departament d’Ordenament Ter­ritorial) valorarà que compleixin els criteris establerts, la viabilitat tècnica, determinarà el cost aproximat i escollirà les propostes que se sotmetran a la votació de la ciutadania, que tindrà la útlima paraula. El procés de presentació de projectes i de votació es podrà fer tant presencialment al servei de Tràmits del Govern com per web.

tracking