Incidents nocturns

Propostes per posar fi als aldarulls al Pas

Els locals d’oci nocturn volen un horari de tancament més ampli i els hotelers insisteixen a desplaçar les discoteques fora del poble

Propostes per posar fi als aldarullsCOMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp es va reunir la setmana passada amb hotelers i propietaris dels locals d’oci nocturn del Pas de la Casa per “minimitzar i trobar solucions” a la problemàtica dels aldarulls que pateix el poble. Segons es va informar ahir des de la corporació mitjançant un comunicat, les reiterades queixes dels veïns manifesten que es tracta d’un problema “greu” i per això s’ha començat a posar fil a l’agulla. Tot plegat ha de desembocar en la creació, de cara al mes de maig, d’una taula sectorial amb tots els actors implicats, també el ministeri d’Interior. De moment s’han volgut començar a recollir els primers inputs. “La preocupació és evident, cada any tenim queixes i per això volem mirar què podem fer, sobretot amb vista a la temporada que ve”, va exposar el cònsol major, Jordi Torres, en declaracions al Diari.

D’una banda, Torres, juntament amb el conseller de Recursos Humans i Informàtica, Josep Maria Mas, i el coordinador del Pas, Manel Adran, es van reunir amb vuit persones que representen alguns dels locals nocturns. Aquests voldrien que hi hagués més flexibilitat amb l’horari de tancament perquè d’aquesta manera la sortida de les persones de les discoteques seria més esglaonada. Torres es va mostrar “receptiu” i va assegurar que aquest tema s’ha d’estudiar juntament amb el Govern. No obstant això, el cònsol hi va afegir que potser l’horari es podria allargar però només per facilitar la sortida de la gent. “Que a partir de l’hora de tancament es deixi de posar música i de vendre alcohol, però que no tinguin l’obligació d’haver de buidar el local en 10 o 15 minuts”, va explicar, si bé va admetre que “els hotelers ens diuen que no és una solució perquè el problema sempre es concentra al moment de la sortida del local”.

Sense beguda

Des de la corporació també es va proposar l’opció de no deixar sortir al carrer amb les begudes venudes dins del local, ja que es considera que d’aquesta manera la gent que surt a fumar reduiria l’estona al carrer, s’evitaria soroll i minvaria la brutícia, ja que els usuaris de les discoteques quan surten a fora ho fan amb gots de plàstic que després acaben llançant a la via pública.

D’altra banda, el mandatari, acompanyat de la cònsol menor, Ester París, també es va reunir amb alguns hotelers per escoltar els seus punts de vista. Des d’aquest sector es va proposar que els locals que actuen com a discoteca estiguin situats a la perifèria. En aquest sentit, Torres va explicar que “potser es podria fer una cosa provisional com ara instal·lar una carpa durant l’hivern perquè aquells que tenen local hi puguin posar una barra”. Això permetria que els locals de dins del poble actuessin només com a pubs i, per tant, tanquessin més d’hora. “A partir d’aquella hora qui volgués continuar la festa s’hauria de desplaçar a la carpa”, va indicar.

Tot i aquestes propostes, el cònsol també va admetre que al poble hi fa falta més presència policial, si bé “sabem que amb els mitjans que tenen actualment difícilment es poden destinar més mitjans al Pas. Puntualment, sí, però no durant tota la temporada d’hivern”. Amb tot, es va mostrar esperançat que després de saber-se que es volen fer noves contractacions al cos d’ordre “llavors potser sí que podríem tenir més agents”. Tampoc no es descarten modificacions de normatives per ajudar a posar fi als aldarulls nocturns.

Jordi Torres va assegurar que hi ha bona predisposició de totes les parts per arribar a una entesa. “Cal treballar en positiu i veure’ns com a complementaris i no com a adversaris, si no, no arribarem enlloc”, va afirmar. De la seva banda, el president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Car­rié, considera que les propostes “són bones”, i va voler destacar el bon funcionament del festival Hibernation, que es va fer durant el cap de setmana. “Hem demostrat que si s’organitza bé no hi ha aldarulls”, va explicar.

tracking