Calvó destaca el paisatge com a signe identitari andorrà

Destaca que la ciutadania és conscient de la importància de la natura

Calvó destaca el paisatge com a signe identitari andorrà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va participar ahir a Estrasburg en l’obertura de la 9a Conferència del Consell d’Europa sobre el Conveni europeu del paisatge. Calvó va explicar que Andorra va ratificar el Conveni europeu del paisatge l’any 2012 i va indicar que la feina duta a terme en el marc del conveni ha estat molt profitosa per al país. Andorra va aprovar l’estratègia nacional del paisatge 2012-2020, que es va elaborar amb la participació ciutadana implicant els sectors econòmics i socials, i que va definir set objectius de qualitat del paisatge i una cinquantena d’accions.

La ministra va destacar en el parlament que el paisatge forma part de les preocupacions del Govern, i que alhora els ciutadans estan conscienciats del valor del paisatge de què gaudeix Andorra perquè es considera un element d’identitat.

La ministra també va comentar els tallers del Consell d’Europa per a l’aplicació del Conveni europeu del paisatge que van tenir lloc a Andorra l’any 2015, i que van derivar en la celebració d’un concurs d’idees per a la millora paisatgística del Pas de la Casa i els seus entorns. D’aquesta mateixa qüestió ha tractat la presentació que han fet el director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i la cap d’unitat de paisatge, biodiversitat i avaluació ambiental, Anna Moles, que han exposat els resultats del projecte en les sessions de treball.

La titular de Medi Ambient també es va reunir amb la secretària general adjunta del Consell d’Europa, Gabriella Battaini-Dragoni.

tracking