Política

Els joves aproven per majoria totes les propostes de llei presentades al Consell

Els joves aproven per majoria totes les propostes de llei presentades al ConsellXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de joves va aprovar ahir totes les propostes de llei que es van presentar al plenari. En concret, es van debatre sis propostes de llei, sobre reduir la jornada escolar; les adopcions internacionals; conscienciació i prohibició del consum d’alcohol als menors d’edat; creació d’un cos voluntari de Protecció Civil; promoure la cultura i tradicions autòctones, i el foment del patrimoni cultural. En total, 28 joves de tercer i quart de segona ensenyança van debatre aquestes lleis durant unes dues hores.

“Ha estat molt treballat, amb arguments molt sòlids, i es veu que els joves tenen les idees clares”, va manifestar la subsíndica, Mònica Bonell, al Diari. Tot i així, Bonell es va mostrar sorpresa en el debat sobre la conscienciació i el consum d’alcohol entre els menors. En aquest sentit, va assegurar que els joves eren “molt pessimistes” davant la possibilitat que es redueixi el consum d’alcohol entre els menors, encara que es prohibeixi.

El Consell de joves es realitza un cop l’any. El primer va tenir lloc el 2003 i enguany arriba a la quinzena edició. Bonell va recordar que propostes que van sorgir en anteriors Consells de joves després van arribar a l’àmbit parlamentari i es van acabar aprovant a escala nacional. Aquest és el cas de l’ús del vehicle elèctric, de la unió entre persones del mateix sexe o la implementació d’espais sense fum.

tracking