Ajudes per regularitzar els edificis d'apartaments turístics

El pla Renova preveu una partida de mig milió d’euros per a reformes

Ajudes per regularitzar els edificis d'apartaments turísticsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir la convocatòria d’ajuts del programa Renova per a la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables. La principal novetat d’enguany és que una part dels 1,5 milions d’euros en subvencions, concretament mig milió, va destinada al canvi d’ús d’edificis que actualment tenen llicència residencial a hotelera. Amb aquests diners es pretén ajudar els propietaris d’edificis on la majoria de pisos es fan servir com a apartaments turístics i que si s’acaba aprovant el projecte de llei que els vol regular hauran de fer aquest canvi de llicència. Quan es va presentar, fa uns mesos, el projecte de llei, el Govern ja va avançar que hi hauria ajuts per fer front a les obres que els propietaris hauran de fer en aquests edificis per complir les mateixes mesures de seguretat que els establiments hotelers.

Del milió restant de la subvenció, 775.000 euros es destinaran a actuacions que prevegin la totalitat de l’edifici, excloent els que hagin de passar de residencial a hoteler, i 225.000 per a actuacions en les unitats que integren edificis. La convocatòria del pla Renova per al 2017 (es tancarà el 15 de novembre o quan s’acabi la subvenció i inclou una partida d’aval per préstecs preferents de 14,3 milions) la va presentar el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, que va indicar que “s’espera que la majoria de demandes siguin per a reformes que afectin la totalitat de l’immoble i no tant actuacions més puntuals”.

Des del 2011 fins al 31 de desembre del 2016 s’han rebut 762 sol·licituds d’ajuts, s’han atorgat 4,1 milions d’euros en subvencions i les actuacions presentades són per un valor de 33,1. “Aquestes xifres impliquen que cada euro invertit pel Govern queda repercutit en 8 en el teixit econòmic del país”, va dir Miquel.

Energia fotovoltaica

El Govern també va aprovar l’obertura de la convocatòria per a la inscripció al Registre de tarifa de retribució per a la generació elèctrica d’origen fotovoltaic juntament amb la modificació del decret de les condicions de compra de l’energia generada. De cara al 2017 es mantenen les mateixes tarifes, un preu de compra de 0,24 euros/kWh per a potències de fins a 20 kW i de 0,20 euros per a potències superiors. S’ha reduït la durada del contracte de la tarifa a 17 anys en el cas de les potències de fins a 20 kW, i a 15 anys en les potències superiors.

tracking