justícia

Absolta l'agent de presons acusada de tracte degradant a una interna

Va ser denunciada per una dona que compleix vint anys per haver assassinat el marit el 2010

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha absolt una funcionària de presons acusada de tracte degradant continuat a una interna. La fiscalia li demanava dos anys de presó, part condicional, dos d’inhabilitació per a l’exercici de la seva professió i sis de prohibició d’entrar en contacte amb la demandant. L’agent va ser acusada de vexacions per Montserrat Gimeno, una resident espanyola que està complint una pena de presó de vint anys per haver assassinat el seu marit la matinada del 8 d’agost del 2010 al domicili que compartien a la parròquia d’Escaldes-Engordany. La dona, que està internada al centre penitenciari de la Comella des de fa set anys, va denunciar l’agent penitenciària a la fiscalia el març del 2013 i des d’aquella data la carcellera, que segueix treballant a la presó, no podia fer cap servei al mòdul de dones.

Els magistrats han tingut en compte els arguments de l’advocada defensora, que en el judici a Corts va demanar l’absolució de la seva clienta en considerar que s’estava processant la funcionària sense cap indici ni prova. La lletrada va ser molt crítica amb la fiscal i es va mostrar “molt decebuda” pel fet que el ministeri públic no hagués retirat l’acusació.

La fiscalia no ho va fer i sustentava els càrrecs contra l’agent de presons en les declaracions de la víctima i en un informe d’un company de feina de l’acusada, en què assegura que la processada li va confessar que faria la vida impossible a la interna i que es va redactar un any i tres mesos després de la conversa.

Els fets sentenciats van ocórrer entre el desembre del 2012 i el març de l’any següent, quatre mesos en els quals la interna va assegurar es va produir el tracte degradant en diversos episodis. En el judici la presa va indicar que va denunciar els fets al fiscal general en una visita que aquest va fer a la Comella el 22 de març del 2013 i va assegurar que ja ho havia denunciat a la direcció del centre sense rebre cap resposta. Tres dies després, l’agent de presons va ser apartada del mòdul de dones. La víctima va indicar en el seu testimoni que durant aquells quatre mesos va rebre amenaces i insults per part de la funcionària.

La defensa, a més del testimoni de la mateixa agent, que va negar tots els fets, va portar a la sala set companys de la funcionària que no van donar cap crèdit a l’acusació de la interna i van elogiar la professionalitat de la processada.

tracking