ensenyament

Jover defensa el paper de l'educació per a la cohesió social

El ministre participa en la conferència sobre l’educació del Consell d’Europa a Nicòsia, Xipre

Jover defensa el paper de l'educació per a la cohesió socialConsell d'Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, participa aquests dies en la conferència sobre l’educació del Consell d’Europaa Nicòsia, Xipre. Jover ha ressaltat el paper de l’educació com a instrument essencial per a la cohesió social i la responsabilitat dels governs per fer les reformes necessàries per optimitzar-ne els seus beneficis. També ha posat en relleu el paper de l'educació per formar ciutadans crítics defensors dels valors democràtics, i respectuosos amb els drets de l’home que regeixen les nostres societats.

La conferència ‘L’educació: una opció segura per a la democràcia’ reuneix representants de 39 països, entre els ministres d’Educació dels estats adherits al conveni cultural europeu, així com homòlegs del sud de la Mediterrània i experts en polítiques en matèria educacional.

En la seva intervenció, Jover ha recordat que l’escolarització acompanya els joves en la seva etapa de maduració i ha posat de relleu que aquest acompanyament ha de ser actiu i anar més enllà de l’adquisició de competències acadèmiques o professionals. En aquest sentit, el ministre ha dit que l’educació ha de permetre formar ciutadans crítics, defensors dels valors democràtics, i respectuosos amb els drets de l’home que regeixen les nostres societats.

El titular d’Educació també s’ha referit a la necessitat que els sistemes escolars s’adaptin per poder aconseguir una educació amb valors, i a la realització d’una política de treball transversal al llarg de l’escolarització obligatòria dels alumnes. Així mateix, ha advocat per amplis consensos nacionals i supranacionals que han de permetre que aquestes reformes siguin profundes i perdurables, uns acords per als quals el Consell d’Europa n’hauria de ser el principal actor.

El ministre també ha posat de relleu que la reforma de l’educació també comporta un canvi en la formació dels ensenyants. Per això, segons Jover, és necessària la col·laboració amb les universitats per a construir noves vies per als ensenyants que els permetin formar-se en base als nous objectius educacionals dels joves.

tracking