El Registre de la Morositat detecta 72.400 impagats per valor de 34 milions d'euros

El Registre de la Morositat detecta 72.400 impagats per valor de 34 milions d'eurosSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Registre de la Morositat (RAM) ha rebut en tres mesos un total de 72.421 impagats –53.600 dels quals empreses– per valor de 34 milions d’euros. D’aquests, se n’han resolt 37.124 per un volum d’impagaments que ascendeix als 18,6 milions d’euros. Això significa el 51% de casos resolts en els primers 100 dies de funcionament de la nova eina. David Castillo, soci director del RAM, va presentar ahir els resultats acompanyat del ministre de Finances, Jordi Cinca, el qual va saludar que la iniciativa provingui de l’àmbit privat. Castillo va explicar que no s’esperaven que en els primers mesos de funcionament paguessin cinc de cada deu casos de morositat i va assegurar que les expectatives s’han duplicat i que esperen que en un any el percentatge de resolució d’incidències s’elevi al 80-90%. En 100 dies, a més, s’han produït prop de 200.000 consultes al registre.

Segons va dir, hi té molt a veure la dimensió del país. “Amb un temps rècord estem cobrant cinc de deu impagats”, va afirmar, i va explicar que això es deu al fet que “en un país petit a ningú li agrada que el vegin en un registre de la morositat”. Castillo va apuntar que aquest sol fet ja condueix la gent a realitzar el pagament dels deutes –la totalitat de casos resolts ho ha fet d’aquesta manera, va indicar, ja que l’empresa únicament ofereix servei de registre, no de cobrador d’impagats–.

Cinca va indicar que aquesta iniciativa és “un símbol de normalitat” que “dóna seguretat a tots els que volen prestar o contractar serveis a Andorra”. Un fet, va dir, que “va en sintonia amb l’esforç que està fent el país per normalitzar la seva realitat en l’àmbit econòmic i empresarial i consolidar l’obertura econòmica”. A més, va destacar que facilita que menys casos acabin a Batllia.

tracking