cossos especials

Concurs per contractar 26 agents de policia

El sindicat celebra la decisió del ministeri d’Interior tot i demanar una desena d’efectius més

Concurs per contractar 26 agents de policiaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de l’Interior traurà un concurs per cobrir un total de 26 places de policia, una decisió que arriba després de l’aprovació de la nova llei de la policia el febrer passat. El cos de policia va informar ahir que el Govern convocarà “properament” una oposició per tal de contractar nous agents. A la convocatòria hi podran concórrer aquells ciutadans que disposin del títol de batxillerat o d’un diploma equivalent emès o reconegut pel Govern –fins ara només es requeria el títol de graduat escolar– i que siguin també titulars del permís andorrà de conducció de la categoria B2.

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) va celebrar ahir la notícia i va assegurar que permetrà cobrir en part la manca d’efectius que denuncia que pateix el cos. Tot i que les contractacions no satisfaran al cent per cent les necessitats que considera que té actualment el gremi, el col·lectiu es va mostrar ahir satisfet per la decisió de l’executiu. El president del sindicat, Salvador Prieto, va dir que és “una notícia molt bona” tot i que les places que es volen cobrir no arriben a les 34 que considera que manquen. “Sóc de l’opinió que quantes més places es puguin demanar millor que millor”, va remarcar, però “benvingudes siguin aquestes 26”, va afegir. Prieto va assegurar que s’ataca així la principal problemàtica que té actualment el cos, el de la falta de personal, que segons el sindicalista afecta totes les àrees.

“Ara mateix el problema més gran que té la policia és la manca d’efectius”, va afirmar, ja que segons va explicar “hi ha hagut un degoteig de baixes i prejubilacions” que no s’han cobert, de manera que “el problema s’ha anat aguditzant cada vegada més”. Prieto va destacar, a més, que les places “no s’ocuparan de seguida perquè aquests nous efectius continuaran amb una formació específica i això s’allargarà un any fins que puguin entrar en servei” i va apuntar la possibilitat, a més, que no es cobreixi la totalitat de places demanades.

Possible malestar al cos

El CFPA havia alertat que hi hauria problemes i malestar intern arran de la nova llei de la policia per les desigualtats salarials que hi haurà entre els nous treballadors i els veterans. Preguntat per aquesta qüestió, va assegurar que els nous agents “ja sabran les condicions que hi ha i seran lliures de decidir”.

“Vull entendre que les persones que estiguin interessades a entrar ho faran per una veritable vocació”, va adduir, tot i que va admetre que “està clar que hi ha hagut una rebaixa de sou amb la supressió d’un complement”. “Evidentment això és així” [que hi haurà una desigualtat] però “a partir d’aquí ja es veurà, no sé si hi haurà problemes”, va argüir. Per a Prieto, atès que els nous agents ja coneixeran el nou statu quo, entraran a treballar amb coneixement de causa. “El sindicat té molt clar que les persones que vulguin aspirar al cos saben quines són les condicions ja de partida, no se’ls oculta res, ja saben el que hi haurà”, va concloure. Prieto va recordar que “vam lluitar perquè no fos així, ens hagués agradat que es mantinguessin les condicions però no ha pogut ser”, va recalcar.

CANVIS EN LES CONDICIONS LABORALS

La creació de places al cos de policia es produeix un cop superat el tràmit parlamentari de la nova llei, que el Consell General va validar el 9 de febrer passat amb el rebuig de tots els partits de l’oposició. Ld’A, PS i SDP denunciaven els canvis en les condicions laborals dels treballadors, la desigualtat salarial entre novells i veterans i l’enduriment del règim disciplinari. Amb l’entrada en vigor del nou marc, els agents no percebran el complement de funcions permanents que cobraven per no fer vaga –una remuneració extra de 249 euros–. A banda, s’introdueixen canvis en el règim sancionador i se suspèn el pagament de la jubilació íntegra si l’agent ha comès una falta greu. Així mateix, es modifica l’estructura jeràrquica i els requisits per a l’accés i la promoció, un fet que sindicat i partits van rebutjar alertant de possibles problemes interns.

tracking