estadística

L'entrada de vehicles va augmentar un 4% al febrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de vehicles que van entrar al país durant el mes de febrer va ser de 334.016, fet que suposa un increment del 4% respecte al mes de febrer de l’any passat, segons les dades que va publicar ahir el departament d’Estadística. Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, l’augment va ser del 4,6%, i per la frontera francoandorrana, del 2,7%. El total de turismes va experimentar un augment del 3,9%, i el de vehicles pesants, del 9,7%.

Tot i aquest increment, en els dos primers mesos del 2017 es va produir un decreixement del 0,3% en el nombre de vehicles respecte al mateix període del 2016, amb un augment del 3% dels provinents d’Espanya i un decreixement del 8,7% dels provinents de França. Les dades també mostren que el nombre de vehicles que han entrat al país al llarg dels darrers 12 mesos ha estat de 4.266.134, fet que representa un creixement de l’1,1% respecte al període anterior, en què van entrar 4.218.655 vehicles.

Pel que fa a les dades ajustades, les variacions mensuals del total de vehicles presenten una tendència a la baixa en els darrers quatre mesos, i al febrer es va situar en un 0,1% negatiu. Les variacions mensuals de l’entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana es mantenen amb una tendència estable al llarg dels dar­rers cinc mesos, amb una petita davallada el mes de gener, i es van establir en un 0,3% al mes de febrer. Pel que fa a les variacions mensuals per la frontera francoandorrana, presenten una tendència a la baixa al llarg dels dar­rers quatre mesos, i la variació d’aquest últim mes va ser de l’1% negatiu, segons Estadística.

tracking