Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

El registre de morositat computa el cobrament de cinc de cada deu deutes

Els cent primers dies d'activitat s'han registrat 72.421 incidències per valor de 34,2 milions d'euros
El ministre de Finances, Jordi Cinca, i el soci director del Registre de Morositat, David Castillo, durant la roda de premsa de balanç dels 100 primers dies.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, i el soci director del Registre de Morositat, David Castillo, durant la roda de premsa de balanç dels 100 primers dies.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, i el soci director del Registre de Morositat, David Castillo, durant la roda de premsa de balanç dels 100 primers dies.

M.F. / ANA
Actualitzada 21/03/2017 a les 17:29
Els cent primers dies de funcionament del Registre de Morositat (RAM) han suposat un índex de cobrament de cinc de cada deu deutes que hi havia registrats. D’aquesta manera, en aquest centenar de dies hi ha hagut la notificació de 72.421 incidències per valor de 34,2 milions d’euros, de les quals s’han aconseguit 37.124 cobraments per valor de 18,6 milions d’euros.

El soci director del RAM, David Castillo, ha destacat aquestes xifres tenint en compte que a Espanya es cobren set de cada deu impagats i a França 5,5. Castillo ha remarcat el fet que aquest percentatge s’hagi aconseguit en un “temps rècord” i considera que en el termini d’un any es pugui arribar a un percentatge d’entre “el 80% o el 90%” dels cobraments tenint en compte les característiques del país, on és més fàcil que un morós sigui conegut.

A banda d’aquestes xifres, Castillo ha detallat que s’han registrat 197.422 consultes; 827 drets d’accés, és a dir, sol·licituds i obtenció d’informació de les dades de caràcter personal incloses en el fitxer; 61 drets de rectificació, oposició i cancel·lació, ja que els que hi figuren poden sol·licitar la rectificació o cancel·lació de les dades que no sigui exactes o que estiguin incompletes. Quant a les queixes a l’Agència de Protecció de Dades o a la Batllia, Castillo ha destacat que no n’han tingut cap.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, que també era present en l’acte de balanç dels 100 dies d'activitat, ha posat en relleu el fet que aquesta eina representa “un símbol de normalitat”, ja que es tracta d’un registre que existeix a d’altres països i que contribueix a donar un missatge “de transparència i seguretat" a les empreses, especialment a les que volen venir al país a invertir. En el mateix sentit s’ha manifestat Castillo, que ha recordat que es tracta d’un fitxer que conté dades del país sobre deutes tant financers, com comercials com amb l‘Administració pública. En aquest sentit, cal destacar que inclou les dades facilitades pels propis creditors sobre els seus impagats i per això l’altra part té dret a la cancel·lació si les dades no són correctes.

A l’últim, quant a l’impacte de la morositat al país, tant Castillo com Cinca han destacat que se’n podrà tenir dades més completes a mesura que aquest registre es vagi consolidant, tot i que el titular de Finances ha conclòs que amb la crisi s’ha augmentat, tal com mostren les dades del sector bancari.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts