JOVENTUT

El fòrum dels joves es reafirma com a institució catalitzadora

Fins a 100 persones participen en la cinquena assemblea de l’entitat

El fòrum dels joves es reafirma com a institució catalitzadoraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de joves del Principat van participar ahir a la tarda en la cinquena Assemblea del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA). La trobada va ser una mostra, segons els organitzadors, “de salut democràtica” dels joves andorrans que, de manera voluntària, “s’organitzen per involucrar-se en la vida democràtica del país”.

L’assemblea d’ahir va servir per aprovar el tancament de comptes de l’any 2016 i per escollir l’administradora de l’FNJA. En l’anterior assemblea, on es van votar els pressupostos del 2017, es va incloure una partida destinada a cobrir aquest rol, que recau en mans d’Andrea Uvaldo.

D’altra banda, durant l’assemblea d’ahir es van votar els membres de la taula permanent, l’òrgan que s’encarrega d’executar les decisions preses pels joves. Dels sis membres de la taula, dos formen part de l’equip anterior (Joao de Melo i Adrià Espineta) mentre que els altres quatre s’estrenen. És el cas d’Elena Prieto, Tomás González, Younes Raguig i Guillem Fiñana. La composició de la taula serà l’encarregada d’escollir, properament, un nou president de l’FNJA, atès que Roger Pradeny ha deixat el càrrec. El mateix Pradeny va explicar que el nou nom es coneixerà d’aquí a un mes. Pradeny, que ha ocupat el càrrec durant els últims sis mesos, es mostrava “satisfet” tant per la seva etapa com a president i com a membre de la taula permanent, així com per l’evolució que ha tingut l’FNJA. “El fòrum està al servei dels joves i l’utilitzen”, va dir Pradeny, que reconeix alhora la tasca feta per tots els membres que en formen part. “Ens hem sabut organitzar de manera voluntària, que no és fàcil, per millorar la societat”, va afegir Pradeny. El fins ara president de l’FNJA va valorar també de manera “positiva” que dos membres de la taula segueixin perquè “això permetrà continuar amb els projectes que estaven engegats”. Alhora també va celebrar l’entrada de nous representants perquè és una mostra que els “joves es volen implicar en la presa de decisions” i perquè també aportarà “renovació”. Durant l’assemblea d’ahir també es va presentar la nova pàgina web de l’FNJA i un projecte de campanya contra el discurs de l’odi que impulsa el Consell Europeu.

tracking