Diplomàcia

La socialista francesa Gabrielle Siry demana un cònsol honorari a Andorra

La candidata del PS francès a les eleccions legislatives diu que és "indispensable per salvaguardar l'accés als serveis públics de la comunitat francesa resident"

França tancarà el consolat el 31 d'agost per motius de “racionalització”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata del Partit Socialista francès a les eleccions legislatives per la cinquena circumscripció dels francesos a l'estranger, Gabrielle Siry, ha demanat al ministre d'Afers Exteriors francès, Jean-Marc Ayrault,que nomeni un cònsol honorari a Andorra.

La política considera queés "indispensable per salvaguardar l'accés als serveis públics de la comunitat francesa resident", després que es vagi anunciar el tancament del consolat al país el mes passat."La racionalització del pressupost no ha d'anar en detriment de l'objectiu d'oferir serveis públics de qualitat accessibles a tots ", indica Siry.

La candidata ha enviat per carta la demanda aJean-Marc Ayrault i tambéal secretari d'Estat dels francesos del comerç a l'estranger, Matthias Fekl. La lletraestà cosignada per Mehdi Benlahcen, conseller consular de Portugal i membre del grup 'Français du monde, Ecologie et Solidarité', i Marcello Acri, membre dels delegats dels pares d'alumnes de l'escola francesa de la Massana.

Siry visitarà Andorra el 10 d'abril per informar la comunitat francesa dels avenços de la demanda.

tracking