En llibertat Jorge Barrigón després de ser detingut per la relació amb el 'cas Pujol'

Barrigón, propietari de Cathelicopters, hauria obtingut contractes de la Generalitat per sistema

Detenen Jorge Barrigón per la relació amb el 'cas Pujol'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La justícia espanyola va detenir dimecres i va deixar ahir en llibertat l’empresari Jorge Barrigón, propietari de Cathelicopters del Servei Català de Trànsit, en el marc de la investigació contra la família Pujol per blanqueig de diners. Els helicòpters de l’empresa de Barrigón van traslladar múltiples vegades membres de la família de l’expresident català a Andorra. En un primer moment, va ser detingut dimecres a la tarda per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia (UDEF), però ahir, després de declarar davant del jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, va quedar en llibertat. El magistrat va considerar que la declaració de Barrigón “va deixar sense efecte la seva detenció judicial”.

A Barrigón se’l relaciona amb Josep Pujol, un dels set fills de l’expresident català investigats per blanqueig de diners. Un informe de la Udef constata que existeix un préstec fictici entre Barrigón i Pujol. El fill de l’expresident li hauria entregat 900.000 euros a l’empresari a finals del 2009, i a inicis del 2010, Barrigón se’ls hauria retornat amb un benefici de 195.000 euros, que és el 21% derivat dels interessos. Segons la policia, aquest préstec fictici hauria servit per blanquejar diners.

A més, arran de les declaracions d’un denunciant, es creu que a Cathelicopters se li concedien contractes de la Generalitat per sistema. El denunciant va relatar que Barrigón li va confessar que hi havia un pilot de la Generalitat que cobrava més de 4.000 euros al mes per part de Cathelicopters, que dictava a una persona del govern autonòmic encar­regada de redactar les condicions tècniques dels concursos quins havien de ser els requisits, sempre favorables a aquesta empresa.

Barrigón va ser director general d’Heliand, propietat d’Antoni Rebés. Rebés va ser condemnat el maig del 2015 a pagar-li 56.000 euros per acomiadament injustificat i indegut. No obstant això, el maig del 2014 Heliand va interposar una querella criminal contra Barrigón per apropiació indeguda de 300.000 euros.

A més, la justícia andorrana va notificar abans-d’ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra que embargarà i subhastarà un immoble de Barrigón, en parador desconegut, a l’Aldosa. El maig del 2016 també va ser condemnat a pagar més de 10.300 euros als seus veïns per les despeses comunitàries impagades.

tracking