traspàs

Banderes a mig pal en record a Joan Samarra

El comú destaca el rol que va tenir l’excònsol per impulsar la modernització de la parròquia

Banderes a mig pal en record a Joan SamarraCOMÚ D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les banderes dels edificis del comú d’Andorra la Vella van onejar ahir a mig pal per expressar el dol per la mort, dimecres, de l’excònsol major, Joan Samarra, a l’edat de 77 anys. El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va destacar “la tenacitat i l’energia” de Samarra i el “paper fonamental” que va tenir la seva figura per impulsar “una Andorra moderna” però mantenint, al mateix temps, les tradicions.

Samarra va ser el cònsol major d’Andorra la Vella entre els anys 1980 i 1983. Durant el seu consolat va posar en marxa projectes importants com la construcció de la plaça del Poble o l’edifici actual de Casa Comuna. També va impulsar la construcció de l’aparcament de Prat de la Creu, una instal·lació “clau” segons un comunicat emès ahir per la corporació. El projecte d’instal·lació va generar controvèrsies en l’opinió pública de l’època en considerar-se una infraestructura desmesurada. Joan Samarra també va haver de fer front, com a cònsol major, a la crisi dels aiguats del 1982, que van provocar 12 morts.

Sota el consolat de Samarra també es va instaurar, el 1983, la festa del poble el tercer dimecres del mes de juny. Aquesta festa es va fixar, posteriorment, per Sant Joan i va permetre també posar en valor la cremada de les falles del Pirineu. En la seva etapa al capdavant de la institució, també va iniciar el projecte per construir l’estadi comunal i un camp de neu a l’Obaga d’Andorra la Vella, que també va comptar amb la implicació dels comuns de Sant Julià de Lòria i d’Escaldes-Engordany.

Samarra també va ser cònsol menor d’Andorra la Vella un any, del 1978 al 1979, fent tàndem amb el cònsol major, Antoni Puigdellívol. Va ser també el primer cònsol menor d’Andorra la Vella després de la segregació d’Escaldes-Engordany de la par­ròquia. Posteriorment, també va exercir de conseller de Turisme i Esports del Govern d’Andorra. La missa funeral per acomiadar Joan Samarra tindrà lloc avui a les 11 del matí a l’església Sant Esteve.

Banderes a mig pal en record a Joan Samarra

tracking