òbit

Mor l'excònsol de la capital Joan Samarra

Els companys de l’etapa política en destaquen el paper en la transformació de la parròquia

Joan Samarra Vila.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Samarra Vila, empresari i ex-cònsol major d’Andorra la Vella (1980-1983), va morir ahir als 77 anys. Samarra, que en el mandat anterior havia estat cònsol menor fent tàndem amb Antoni Puigdellívol (1978-1979), va tenir un paper destacat en la “transformació” de la parròquia, tal com van manifestar els companys de l’etapa política, com el mateix Puigdellívol. Poc després de conèixer la notícia de la defunció, l’excònsol i exministre expressava que “Joan Samarra ha estat un gran amic, un gran company i conjuntament amb ell i amb els altres membres del comú vam iniciar projectes molt importants per Andorra la Vella”. La plaça del Poble, el Parc Central o l’obra de l’edifici de la casa comuna estan entre aquestes iniciatives. “Ha estat un gran amic, un gran polític per a la parròquia d’Andorra la Vella i un gran andorrà”, va lloar Puigdellívol.

En termes molt similars es va expressar Manel Pons, que va ser el seu successor al capdavant de la corporació de la capital. “Vaig seguir la seva estela”, va afirmar Pons, que va emfatitzar les qualitats humanes de Samarra: “Era superactiu i passional, quan tenia una idea la defensava a capa i espasa, hi ha poques persones de la seva talla.”

En l’àmbit empresarial, Samar­ra va ser el fundador de l’emblemàtica Papereria Sol. La família va informar ahir que la missa funeral se celebrarà demà a les onze del matí a l’església de Sant Esteve. Avui rebran el dol a partir de les onze del matí a la sala de vetlla de la capital.

tracking