funció pública

Els eventuals no seran fixos tot i que els hagin renovat més de 3 cops el contracte

Els eventuals no seran fixos tot i que els hagin renovat més de 3 cops el contracteARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de caràcter eventual de l’administració no poden passar a ser fixos encara que acumulin més de tres renovacions. Així ho explicita el Govern en resposta a una demanda de la consellera general del PS Rosa Gili publicada al Butlletí del Consell General, on afirma que “l’article 91 de la Llei de la funció pública disposa que els contractes successius en cap cas donen dret a esdevenir indefinits”. Gili plantejava que segons el Codi de relacions laborals tots els empleats de caràcter eventual amb més de tres contractes encadenats –entre els quals no hi hagi hagut interrupció de més de 60 dies– haurien de tenir les mateixes condicions que els de caràcter indefinit, un fet que l’executiu nega apel·lant a la Llei de la funció pública.

Així, fa palès a la seva contesta que la successió de contractes “el que comporta són efectes indemnitzatoris i preavís en cas d’acomiadament no causal”, no pas la consecució de la condició de treballador fix. D’aquesta manera, l’article 19 del Codi de relacions laborals s’aplica “als únics i exclusius efectes indemnitzatoris”, reitera, i hi afegeix que això implica que s’ha d’indemnitzar l’empleat però no integrar-lo com a funcionari ni tampoc els contractes temporals esdevenir indefinits.

Per altra banda, el Govern assenyala que els treballadors de caràcter temporal i permanent tenen “condicions laborals distintes” que es posen de manifest pel que fa a la retribució d’hores extres o guàrdies. A més, els eventuals no tenen accés al que preveu la Llei de la funció pública pel que fa a carrera professional, triennis, jubilació i règim disciplinari, ni el reglament de formació del personal de l’administració general. A més, exposa que el Reglament de permisos administratius únicament s’aplica als treballadors temporals en tot allò que no està previst al Codi de relacions laborals.

200 TREBALLADORS HAN SIGNAT MÉS DE 3 CONTRACTES

“Ens costa que molts agents de l’administració haurien encadenat molts contractes consecutius”, va manifestar Gili en la demanda. En total són 202 els empleats de l’administració que han renovat el contracte més de tres cops sense que hagin passat més de 60 dies entre un i l’altre, segons fa públic el Govern en la resposta publicada al Butlletí del Consell General. El col·lectiu més important d’aquests eventuals es troba al departament d’Escola Andorrana i Formació Andorrana, amb 129 (147 en global al ministeri d’Educació). Per sota ja hi ha els 26 treballadors del ministeri d’Afers Socials, els 10 del ministeri de Finances i els sis del de Cultura.

tracking