Vives destaca el moment "d'especial preocupació per la situació mundial"

El copríncep episcopal demana "que els andorrans estiguem units, més que mai, respectant les legítimes diferències, i oberts als nous reptes que el món ens presenta"

El Copríncep Vives demana ètica al país i a les “finances”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, en la salutació amb motiu del 24è aniversari de la Constitució, ha destacat el moment "d'especial preocupació per la situació mundial", fent referència a les pròximes eleccions franceses que elegiran el nou copríncep francès, els canvis en el país "més poderós de la terra", amb conflictes bèl·lics "que no acaben", un flux d’emigrants de "proporcions gegantines", i amb un "cert refredament" de la vocació europea per part de certs països de la Unió. Per tot plegat, demana "que els andorrans estiguem units, més que mai, respectant les legítimes diferències, i oberts als nous reptes que el món ens presenta des de la salvaguarda de la nostra sobirania i de la nostra independència".

El copríncep episcopal també destaca el fet que Andorra vagi enfortint les seves relacions amb els estats del món, i especialment amb els veïns europeus més propers, i ho atribueix a la "gran transformació" que va viure el país fa 24 anys, amb l'aprovació de la Constitució. És per això que demana ser agraïts i honorar els impulsors del procés constituent, "que van saber tenir present la nostra particular i rica història, interpretar les exigències i possibilitats del present i del futur del país, i dur a bon port les difícils negociacions entre corrents ideològics i interessos legítims".

El cap d'Estat considera que la Carta Magna és una eina fonamental d'unitat, sobirania i progrés en els valors i compromisos, una llei que harmonitza el funcionament de les institucions i permet mirar el món amb confiança. Finalment, demana al poble andorrà que aquest 14 de març "visquem una joiosa festa democràtica, que ens uneixi i refermi en el compromís de mantenir una convivència pacífica i una dedicació generosa de tots envers el bé comú".

tracking