Mateu apel·la a l'equilibri per continuar oferint oportunitats de creixement

El síndic demana als polítics i a la ciutadania que sàpiguen aprofitar les potencialitats de la Carta Magna i que transformin "les paraules en una realitat tangible que ens sigui favorable i ens uneixi com a societat"

Vicenç Mateu entra en la cursa per al cap de llista demòcrataFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic general, Vicenç Mateu, ha recordat, en la seva salutació amb motiu del dia de la Constitució, que durant segles la senya d'identitat dels andorrans ha estat l'equilibri. Així, ha demanat trobar "la justa mesura entre la tradició i una nova manera de fer, necessàriament oberta i transparent en un món que, en globalitzar-se, s'ha tornat més petit i proper". Per aconseguir-ho, es requereix, segons el síndic general, generositat i una mirada "que s'elevi per damunt del curt termini", tenint en compte que "els reptes que tenim al davant són importants si volem que Andorra continuï oferint oportunitats de creixement als seus ciutadans i, molt especialment, als joves".

Mateu també ha recordat que la Constitució és un instrument que fixa les regles del joc en els àmbits institucional, polític, econòmic i social, d'acord amb els principis del respecte per la llibertat, la igualtat, la justícia, la tolerància, els drets humans i la dignitat de la persona. Així, coincidint amb el 24è aniversari de la seva aprovació, Mateu ha demanat als polítics i a la ciutadania que sàpiguen aprofitar les potencialitats de la Carta Magna i que transformin "les paraules en una realitat tangible que ens sigui favorable i ens uneixi com a societat".

Finalment, Mateu també ha recordat que s'han viscut anys de "crisi i de trasbals", durant els quals "ens hem vist obligats a repensar-nos, individualment i col·lectiva".

tracking