Els actes de celebració de l'aniversari de la Constitució

Visites guiades al Consell General i a Casa de la Vall, concerts corals i de cambra, sardanes i una actuació castellera, entre les activitats programades per celebrar la Constitució

Una jornada de portes obertes al Consell General en una imatge d'arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com ja és habitual, la Diada de la Constitució arriba farcida d’activitats populars que complementen els actes estrictament institucionals del 14 de març, com són la sessió tradicional de Consell General i la recepció oficial a la nova seu, tots dos previstos per dimarts a partir de les sis de la tarda. Les jornades de portes obertes al nou edifici del Consell General i a Casa de la Vall –amb visites guiades cada mitja hora, per a grups d’un màxim de 25 persones–, continuen centrant els actes per a tothom. En aquesta ocasió, se celebraran dilluns a la tarda, de 17 a 20 hores, i dimarts al matí, de 10 a 14 hores.

Pel que fa a les activitats culturals programades, cal destacar el tradicional concert gratuït protagonitzat per l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), que tindrà lloc dimarts a les 12 del migdia al vestíbul del Consell General, i que aquest any es presenta en format de quartet de corda (ONCA Bàsic) per oferir un recital de música de cinema. Sota el títol Una Constitució de pel·lícula, Francesc Planella i Josep Martínez Reinoso (violí), Elias Porter (viola) i Daniel Claret (violoncel), acostaran al públic algunes de les bandes sonores més populars de la història del cinema.

El programa inclou peces de grans compositors del setè art com ara John Williams, Samuel Barber, John Barry, Nicola Piovani, George Gershwin, Elmer Bernstein o Jerry Goldsmith, entre d’altres, i títols tan coneguts pel públic com Harry Potter i la pedra filosofal, Platoon, Octopussy, La vida és bella o Porgy & Bess. En total, el quartet interpretarà disset peces.

Dilluns, el mateix espai acollirà una actuació del joveníssim Toni el Mag (17.30 h), una xocolatada oberta a tothom (18.30 h) i una actuació a càrrec dels Castellers d’Andorra (20.30 h), participants habituals de la Diada en els últims anys.

La programació d’actes populars es completa aquest dimarts amb un concert de l’Andorra Gospel Cor, que també tindrà lloc al vestíbul de la nova seu parlamentària (10.30 h), i la ballada de sardanes, a la plaça del Consell, acompanyada per la Cobla Principal de Berga, que se celebrarà a partir de la una del migdia.

Una actuació dels Castellers d'Andorra en una imatge d'arxiu.

tracking