Política

El PS vol limitar la banca en el sector assegurances

Presenta una bateria d’esmenes al projecte de llei d’ordenació i supervisió d’assegurances

Pere López insisteix en la corrupció al SAASFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata han presentat una bateria d’esmenes parcials, concretament 22, al projecte de llei d’ordenació i supervisió d’assegurances i reassegurances, tramitat ara fa uns mesos pel Govern i que té com a principal objectiu actualitzar l’actual regulació i homologar-la interna­cionalment. Amb les esmenes parcials, el PS vol limitar la participació d’entitats bancàries a asseguradores i reasseguradores, amb l’excepció d’aquelles que exclusivament centrin la seva activitat en cobertura de vida. Així, l’esmena 16 demana que les participacions directes o indirectes de les entitats bancàries en entitats asseguradores i reasseguradores no puguin ser superiors al 25% del capital. En aquest sentit, s’estableix l’excepció de les entitats asseguradores exclusivament del ram de vida, en les quals poden assolir fins al 100% de la seva participació social. L’esmena 17 també fa referència a aquest punt, tot establint que un incompliment d’aquesta limitació comportarà la nul·litat dels contractes d’assegurança que s’hagin pogut subscriure, independentment de les responsabilitats civils i penals que se’n puguin derivar. A més, s’entendrà que l’entitat haurà comès una infracció molt greu, regulada a l’article 54 de la llei.

Una altra proposta és l’obligació d’assegurar amb empreses autoritzades per exercir al país els béns situats a Andorra o els vehicles matriculats al país. Sí que es podran contractar les que tinguin per objecte mercaderies en règim de transport internacional.

ELS LIBERALS INSTEN A TRASLLADAR RTVA A RADIO ANDORRA

El grup parlamentari liberal ha presentat una moció a Sindicatura en la qual insta el Govern a traslladar la ràdio i televisió pública a l’antic edifici de Radio Andorra. El parlamentari Ferran Costa, que ha estat qui ha presentat la moció que es debatrà en la sessió del Consell General de dijous vinent, considera que la petició “és la millor manera de tancar la indefinició que envolta l’ús definitiu de l’antic edifici de Radio Andorra”. El grup parlamentari liberal assegura, en un comunicat de premsa, que “la proposta té un ampli suport de les autoritats encampadanes i l’emplaçament és ideal per les seves bones comunicacions”. Dijous passat ja es va debatre al Consell General sobre l’ús de l’edifici i des del Govern no es va definir què es faria a Radio Andorra.

tracking