TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El centre sanitari Podoactiva i la consultora Everis s'instal·len al país

L’assessoria multinacional de negoci Everis obre un espai amb 25 empleats

El centre sanitari Podoactiva i la consultora Everis s'instal·len al país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos dels negocis de cert volum que recentment han aprofitat l’obertura al capital estranger per instal·lar-se són la consultora multinacional Everis i el centre de podologia Podoactiva. Els dos ja tenen la seu decidida. En el cas de la consultora s’ubicarà al centre de negocis, mentre que el negoci sanitari estarà a l’àrea propera a la Dama de Gel, on ja s’han instal·lat altres centres del món de la salut. Es tracta de dues firmes de prestigi que fan un desplegament important al país. Per part d’Everis hi treballaran uns 25 professionals i Podoactiva disposarà tant de professionals nacionals com d’estrangers, amb la particularitat que als metges nacionals se’ls donarà formació específica en biomecànica i tractament de lesions esportives, que són dues de les especialitats d’aquesta companyia espanyola.

Podoactiva va néixer com una petita consulta de podologia a Osca iniciada per l’empresari Víctor Alfaro. De mica en mica va anar desenvolupant-se tant en creació de productes innovadors en biomecànica esportiva com en l’expansió a d’altres ciutats. Actualment compta amb centres a Saragossa, Madrid o Barcelona, i també a Mèxic o Portugal. Disposa de diferents patents mundials sobre biomecànica, especialment en ciclisme, atletisme i esquí. Té sales de biomecànica formades per terres on es captura en dimensions el gest esportiu, amb diferents superfícies de sòl (bàsquet, atletisme, futbol, golf, pàdel...). També captura el moviment ciclista.

Tres públics objectiu

És precisament un ciclista, el resident espanyol Ángel Vicioso, qui aposta per aquest negoci, que té tres tipus de públic objectiu fonamental, segons fonts properes a Podoactiva. D’una banda, els esportistes professionals que viuen a Andorra, especialment el nombrós grup de ciclistes, ja que molts ja treballen en tractaments biomecànics. En segon terme, els turistes o esportistes professionals o amateurs que visquin prop d’Andorra. I en tercer lloc, els pacients nacionals. S’ha de tenir en compte que en principi, segons les mateixes fonts, el centre de podologia serà estrictament de caràcter privat i sense estar convencionat a la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

La consultora Everis forma part del grup japonès NTT Data i el nou centre de treball a Andorra està previst que s’obri durant el segon trimestre de l’any. L’objectiu fonamental és col·laborar amb les empreses locals que necessiten una transformació tecnològica. Everis considera que el mercat andorrà té un gran interès, amb bancs d’abast internacional, companyies estatals de comunicació i electricitat, operadors turístics, grups de distribució, així com les administracions públiques. Actualment disposa d’oficines en setze països i agrupa aproximadament 17.000 professionals. L’origen de l’empresa és espanyol però va ser comprada el 2013 pel gegant japonès NTT (Nippon Telephon and Telegraph corporation), que va ser l’empresa pública japonesa de telecomunicacions fins al 1985, quan va ser privatitzada.

Mercat interessant

Everis ja havia estat realitzant tasques a Andorra, segons va indicar el directiu José Enrique Boigues. La decisió de fer el pas de treballar a instal·lar-se té lloc, segons Boigues, perquè “Andorra és un mercat interessant des del punt de vista de la tecnologia de la informació”. Destaca que en els anys d’experiència a Andorra ha col·laborat amb empreses com Andorra Telecom o Andbank, i hi afegeix que “hem notat interès d’empreses andorranes per impulsar la transformació tecnològica i nosaltres els podem ajudar”. Un altre directiu, Daniel Fuster, indica que “el procés d’obertura facilita la creació i el desenvolupament de nous negocis”.

El centre sanitari Podoactiva i la consultora Everis s'instal·len al país

tracking