Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Detenen una dona per apunyalar l'home

La víctima, resident de 52 anys, va ser traslladat a l’hospital de Sant Pau en estat greu
La víctima està ingressada a l'hospital de Sant Pau.

Detinguda una dona per apunyalar l'home a Incles

La víctima està ingressada a l'hospital de Sant Pau.

Actualitzada 10/03/2017 a les 17:47
Un resident espanyol de 52 anys va ser traslladat dimecres a la nit en estat greu a l’hospital de Sant Pau de Barcelona després de rebre una ganivetada al coll. La presumpta autora de l’agressió, una dona de nacionalitat colombiana de 38 anys amb la qual havia mantingut una relació sentimental, va ser detinguda i continuava ahir en dependències policials en espera de passar a disposició judicial.
Els fets van succeir al vespre al domicili de la víctima, en un bloc d’apartaments situat a la carretera d’entrada a la vall d’Incles, a Canillo. Segons fonts coneixedores, la dona hauria acudit al domicili de la víctima i haurien iniciat una disputa per motius que no han transcendit. La discussió s’hauria acabat traslladant a la ter­rassa del domicili, fet que hauria alertat els veïns. De fet, l’home hauria proferit crits d’auxili des del balcó. L’atac es va produir en el decurs de la baralla en circumstàncies que s’han de determinar. El resultat va ser que l’agressora va clavar un ganivet al coll de la víctima, ferint-lo de gravetat. Van ser els propis veïns els que van alertar la policia en escoltar els crits de socors.
El ferit va ser traslladat inicialment a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va rebre una primera assistència. Des del centre sanitari van confirmar que quan va ser traslladat a Barcelona perquè pogués rebre atenció especialitzada el pacient es trobava greu però estable. La ganivetada no li hauria afectat cap zona vital. Des de l’hospital de Sant Pau van declinar donar detalls de l’estat de l’home ahir a la tarda en tractar-se, van justificar, d’un ferit per arma blanca.
Segons fonts properes al cos policial, la detinguda hauria al·legat legítima defensa a l’hora de justificar el perquè de l’atac. La dona no era actualment resident al Principat malgrat que sí que ho havia estat: l’any passat havia tingut autorització per treballar durant la temporada d’hivern. També ha transcendit que els dos havien mantingut una relació sentimental, que a hores d’ara estaria trencada. La policia va confirmar que la detinguda continuava ahir a la tarda al despatx de la carretera de l’Obac i que en el decurs del dia d’avui seria traslladada a la Batllia per prestar declaració en seu judicial.

LES CLAUS

1 Els fets
Disputa al domicili de la víctima, a Incles
Els fets van succeir dimecres al vespre al domicili de la víctima, a Incles. La dona va acudir-hi i la parella –havien mantingut una relació sentimental que estaria trencada– va iniciar una disputa. En un moment de la discussió es va produir l’atac amb el ganivet.

2 L’avís
Crits de socors des del balcó
Els veïns van alertar la policia en sentir els crits de socors de la víctima des del balcó de casa seva. El ferit va ser traslladat a l’hospital de Meritxell però es va acabar decidint derivar-lo a Barcelona, a Sant Pau. L’home, resident espanyol, es trobava greu però estable.

3 L’agressora
Avui passarà a disposició judicial
La detinguda, de nacionalitat colombiana de 38 anys, passarà avui a disposició judicial. Segons fonts properes a la policia, hauria al·legat legítima defensa a l’hora de justificar l’agressió amb arma blanca. Ara mateix no és resident al país, però ho havia estat.
  • #4 pepe
    (10/03/17 13:10)

    lo de la violencia de genero es un palabro en neolengua, es violencia domestica de toda la vida. Q no te engañen con el lenguaje. Claro q si lo q hay q hacer es ponerse a la altura del totalitarismo de genero, esto es violencia hembrista. Q por algo no se publican en España los hombres asesinados por mujeres en el ambito domestico.

    Respondre
  • #3 Sense comentaris
    (10/03/17 10:07)

    De què ens serveixen aquestes notícies? Només causen alarma social i por, no aborda les causes del problema. Treballen des d'un punt de vista de mostrar el drama, però no atorguen cap sentit més, no estan incentivant que aquestes relacions es transformin en sinergies reparadores.Si copiem a la premsa espanyola sobre la suposada violència de gènere perdrem la nostra essència com a país, o és que estem teledirigits?

    Respondre
  • #2 Au va
    (10/03/17 09:50)

    Això tambè és violencia de génere? A noooooo això no, con que és una dona li estiraran les orelles i ja està.Alegarà maltractaments i li pagaran el pis,la llum i els advocats d'ofici.Visca la justicia.

    Respondre
  • #1 Adam
    (10/03/17 09:20)

    La definició de "sensacionalisme" segons la RAE és la "Tendència a produir sensació, emoció o impressió amb notícies, successos", etc. Seria positiu no frivolitzar ni magnificar la informació sobre la violència de gènere i evitar inèrcies que poden acabar per insensibilitzar a l'audiència, especialment en els titulars i primeres planes.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts