transport

L'Associació de Bombers denuncia el mal estat de les ambulàncies

Torra diu que “si les de bombers no són òptimes, les d’Ambulàncies del Pirineu estan pitjor”

L'Associació de Bombers denuncia el mal estat de les ambulànciesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Associació de Bombers (ABA), Joan Torra, va denunciar ahir “les males condicions” en què es trobarien els vehicles d’Ambulàncies del Pirineu. Després que l’USdA denunciés l’empresa a Inspecció de Treball per abusos laborals, el representant sindical del cos antiincendis va indicar que malgrat que hi ha un pla director que fixa les condicions que han de tenir les ambulància “sabem pels usuaris que les ambulàncies estan en molt males condicions”. Una situació, però, que va admetre que també s’estenia als vehicles del mateix cos de bombers. “Si les nostres no estan en situació òptima, les de l’empresa Ambulàncies del Pirineu sembla que estan bastant pitjor”. Per això es va mostrar preocupat pel servei que s’ofereix actualment. “El reben tots els ciutadans, també els que ens visiten, i la imatge que hem donat fins ara no és l’òptima”, va afirmar.

En aquest sentit, va explicar que la seva reivindicació pel que fa a material d’ambulància “és una renovació del parc mòbil”. Torra va explicar que “són vehicles que fan molts quilòmetres al dia, són vells i s’haurien de renovar per donar un servei òptim al ciutadà”. A més, va reivindicar que el cos de bombers també podria fer el servei d’ambulàncies durant tot el dia, si bé “faltaria més personal”.

D’altra banda i pel que fa a llei del cos, que està pendent d’aprovació, va reclamar que necessiten que els doni una “seguretat jurídica que ara no ens dona”. Consideren que actualment els bombers “som una part a disposició del polític de torn i això és el que no volem”. A més, i pel que fa al dret de vaga, va explicar que la nova llei el preveu però no regula la fixació de serveis mínims. “No és un pacte entre treballador i empresari, sinó que els mínims els pot decretar el Govern quan vulgui i com vulgui. A tot arreu normalment això es pacta i en canvi la nostra llei no ho preveu”, va explicar el representant sindical. Des de l’Associació 118 no es van voler fer valoracions.

DINAR DE GERMANOR PER CELEBRAR EL PATRÓ DELS BOMBERS

L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) i l’Associació 118 van organitzar ahir un dinar de germanor per celebrar el patró del cos, Sant Joan de Déu. Per segon any, per motius d’agenda del ministre d’Interior, Xavier Espot, la celebració oficial s’ha posposat un dia. Al dinar hi van participar una seixantena de persones.

tracking