Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
salut

La dietista Imma Mañà explica la influència d'alguns aliments en les malalties inflamatòries

Actualitzada 08/03/2017 a les 06:48
La dietista Imma Mañà va ser l’encarregada, ahir, de la proposta Alimentació i malalties inflamatòries que va tenir lloc a L’espai de la Fundació Crèdit Andorrà i que va comptar amb una trentena d’assistents. L’especialista va destacar la importància de mantenir una dieta equilibrada amb els àcids grassos Omega 6 i Omega 3, i també va incidir en com algunes espècies, com la cúrcuma, poden ajudar en certes malalties inflamatòries, com per exemple, l’artritis. Mantenir “la integritat del budell” o com obtenir probiòtics van ser altres dels conceptes que es van abordar en la xerrada.
La dietista va exposar la importància de mantenir una dieta equilibrada entre els àcids grassos Omega 6, que “són els que fabriquen els mediadors proinflamatoris” i els Omega 3, que són l’altre costat de la balança dels poliinsaturats. “Cal que hi hagi un bon equilibri entre els dos”, va dir.
Altres conceptes que es van a abordar són els polifenols, que es troben en les plantes, els vegetals que s’ingereixen, les fruites i les espècies. Mañá va posar en relleu que a Occident s’estan descobrint ara les propietats de la cúrcuma i va ensenyar als assistents a fer una “llet daurada” amb aquest ingredient i d’altres com gingebre i la canyella.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477