Sant Julià fa tractaments per combatre la processionària

Amb un ‘helidron’ s’arriba al solà de Fontaneda, Mossers i les Pardines

Sant Julià fa tractaments per combatre la processionàriaCSJ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els darrers mesos la conselleria de Serveis Públics ha posat en marxa diferents actuacions contra la processionària del pi per tal de donar resposta a la proliferació d’erugues als boscos de la par­ròquia i minimitzar les molèsties que poden causar a la ciutadania. Després d’una primera actuació el desembre, la setmana passada es va iniciar una segona fase: amb un helidron de llarga distància es va intervenir en diferents zones amb problemes d’accessibilitat. En concret es va fer un test al solà de Fontaneda, Mossers i les Pardines. Com que l’aparell disposa de més autonomia de vol i una major velocitat, segons es va informar ahir des del comú, permet arribar molt més lluny que amb el dron de curta distància.

Etiquetes:

“Volem intentar erradicar-la al màxim perquè és molt nociva i si deixem les zones de difícil accés sense fer pot ser un punt de proliferació”, va explicar el conseller de Serveis Públics, Joan Visa, que va afegir que s’ha optat per l’helidron perquè amb helicòpter “era impossible assumir-ne el cost”. Malgrat que no es considera una situació “preocupant” la corporació preveu fer un seguiment de l’activitat de l’eruga durant l’estiu amb trampes de feromones. Després, entre setembre i octubre, es tornaran a fer tractaments preventius per impedir que el problema es descontroli i treballar per conservar i millorar els boscos.

L’última actuació es va fer al desembre mitjançant un canó micropulveritzador en zones accessibles amb vehicle. Es van tractar unes 100 hectàrees des de punts elevats. Paral·lelament també es van tractar al voltant de 35 hectàrees d’Aixirivall, Canòlich, Certes, Fontaneda, Juverri i Nagol amb un dron lleuger.

tracking