comunicacions

Huawei comença a renovar la fibra òptica aquest mes

Huawei comença a renovar la fibra òptica aquest mes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional xinesa Huawei ha de començar aquest mes els treballs de renovació de la xarxa de fibra òptica d’Andorra Telecom. Huawei ha estat l’empresa seleccionada per la companyia andorrana per remodelar la xarxa i oferir als clients un accés a internet de velocitat ultraràpida. Segons es va informar ahir des de la multinacional, el projecte comença aquest mes i s’allargarà fins al gener del 2018.

Així, Huawei serà l’encarregada de desplegar la xarxa a tot el país passant de la tecnologia EPON a la GPON (alta velocitat). Durant la fase inicial els clients disposaran d’una connexió de fins a 300 Mbps. A més es preveu que es pugui evolucionar a la tecnologia NG-PON que oferirà banda súper ampla de fins a 10Gbit/s, complint amb els requisits de banda dels pròxims 10 i 15 anys.

Pel que fa a l’usuari final, des de la multinacional es va destacar que rebran al seu domicili una unitat ONT de Huawei d’última generació i un router d’alt rendiment amb Wi-Fi que els permetrà tenir una connexió de fins a 300 Mbps, incloent-hi el servei de veu d’alta qualitat, vídeo d’alta definició i televisió a internet de 4k. Andorra Telecom va presentar a principis de febrer aquestes novetats anunciant que els canvis a la fibra òptica s’iniciaran a la par­ròquia de Sant Julià.

tracking