Els vehicles amb matrícula anterior a C8000, vetats a Barcelona el 2019

La mesura afecta els vehicles més contaminants i registrats abans de l’1 de gener de 1997

Els turismes amb matrícula anterior a C8000, vetats a Barcelona el 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vehicles més contaminants matriculats abans de l’1 de gener del 1997 no podran circular per Barcelona ni l’àrea metropolitana a partir del 2019, així ho va anunciar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull. En el cas d’Andorra, això afectarà les matrícules anteriors a la C8000, segons va poder saber el Diari. D’altra banda, la iniciativa també contempla que les furgonetes inscrites abans de l’1 d’octubre del 1994 tampoc puguin rodar per la capital catalana i rodalies. En el cas d’Andorra es tracta de les que tenen matrícules anteriors a la B9000.

Etiquetes:

La mesura s’implementarà de dilluns a divendres i afectarà fins a 40 municipis de les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental. A partir del desembre es posarà en marxa els dies amb més contaminació. Rull també va informar que a partir del 2020 no podran circular per les Rondes de Barcelona els vehicles de gasolina matriculats abans del 2000 i els de dièsel abans del 2006.

No obstant, també es tindrà en compte les seves emissions. Per això, la Direcció General de Trànsit d’Espanya està entregant uns distintius que s’hauran de dur als vehicles i informen sobre el grau de les emissions que té capacitat de generar.

PUGEN UN 6.5% LES MATRICULACIONS

El febrer es van matricular a Andorra 293 vehicles, un increment del 6,5% respecte al mateix mes del 2016, segons el departament d’Estadística, que té en compte els vehicles venuts i els importats. Una de les novetats és que les matriculacions de vehicles de gasolina (143) ha superat les de gasoil (106). El president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andor­ra, Xavier Calvís, va indicar que el febrer es van vendre més cotxes de gasoil (94) que de gasolina (76), però va puntualitzar que les vendes dels de gasolina van a l’alça i els de dièsel a la baixa.

tracking