sant julià de lòria

Cent places d'aparcament per a FP a Aixovall

L’eixamplament de la carretera d’accés a Aixovall dotarà el centre amb unes 90 places

Cent places d'aparcament per a FP a AixovallXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La problemàtica per la manca d’aparcament a les rodalies del centre de formació professional d’Aixovall que ha motivat queixes i protestes per part dels alumnes podria arribar a la seva fi. El Govern i el comú de Sant Julià de Lòria van anunciar ahir la posada en marxa d’un projecte de reordenació de la zona que comportarà l’eixamplament de la carretera CG-6 d’accés a Aixovall i l’habilitació de noves places davant del centre. L’executiu calcula que els pàrquings siguin uns 90 quan s’hagi enllestit l’obra d’ampliació de la via, l’any que ve, però ha previst una solució provisional per a l’actual manca de llocs que passa per oferir places per a una trentena de vehicles. Uns aparcaments que segons van indicar des de l’executiu de moment no seran de pagament. No obstant, des del comú de Sant Julià van informar que es podria fer zona blava si bé encara s’ha d’acabar d’estudiar. Amb tot, van assegurar que hi hauria bonificacions per als estudiants.

Així ho van donar a conèixer ahir el cap de Govern, Toni Martí, i els ministres d’Ordenament Ter­ritorial i Educació i Ensenyament Superior, Jordi Torres i Èric Jover, que van fer una visita a la zona acompanyats del cònsol menor lauredià, Julià Call. El mateix Jover, que es va reunir al matí amb el personal del centre i els representants dels estudiants per comunicar-los el pla, va proclamar que “ens traiem de sobre aquesta reclamació [la de l’aparcament], que era lícita”. El líder de l’executiu va afirmar que la que es vol fer a la zona és “una gran millora”, mentre que Torres va assenyalar que “hem pogut arribar a una solució molt satisfactòria”. Segons el ministre, la solució temporal “ajudarà a suplir de manera provisional el dèficit que hi ha”. Call, de la seva banda, va destacar que “feia anys que tothom hi pensava però ningú es decidia a tirar endavant”.

Any 2018

En un termini de quinze dies es podrà disposar dels aparcaments provisionals davant de les instal·lacions d’FP –per a uns 30 vehicles que hauran d’aparcar en bateria–. Posteriorment, el Govern impulsarà l’elaboració del projecte de reordenació de la zona. Una obra que segons el Govern hauria d’estar enllestida l’any que ve i que arriba un cop desmantellat el Camp d’Esports –que ha superat els 400.000 euros– i a l’acord que s’ha arribat amb els propietaris dels terrenys per tal d’urbanitzar la zona. Sobre aquesta qüestió, Call va posar de manifest que “tots els propietaris han cedit molt fàcilment i estem molt satisfets”. “Tothom s’ha posat d’acord”, va dir.

Segons va detallar Torres, la car­retera s’eixamplarà set metres, tres dels quals seran de voravia. A més, va avançar que s’instal·laran semàfors per controlar la velocitat. “Incidirem molt en la seguretat”, va remarcar Torres, que va subratllar que s’ha fet una demanda a la taula nacional de mobilitat per tal de millorar la seguretat en aquest tram de la carretera d’Os de Civís.

El ministre Jover va assegurar que “aquest eixamplament ens permetrà anar encara més enllà i complir completament amb les expectatives” dels diferents col·lectius del centre d’FP. “Jo crec que les necessitats d’aparcament queden perfectament cobertes”, va concloure. En va donar fe Marta Bover, la representant dels estudiants, que va celebrar que “finalment ens han donat una solució i podem estar tranquils”. Els alumnes s’havien queixat de la manca de lloc on deixar el cotxe fins al punt que el 9 de gener passat mig centenar de persones van tallar la carretera que dona accés a Os de Civís. Després d’això, “hem fet propostes i hem pogut arribar a una solució que satisfà tothom”, va declarar Bover.

tracking