reportatge

Sense indicis de l'agressió

Una jove marroquina va acusar el seu padrastre d’haver-la agredit. L’home, un resident espanyol, nega haver-li posat una mà a sobre. Tant la policia com una metgessa van destacar que no hi havia seqüeles de l’agressió. La denúncia, però, es va fer amb informe mèdic.

Sense indicis de l'agressióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una brutal pallissa”. Això és el que va dir una jove marroquina que li hauria propinat el seu padrastre el 7 de maig del 2014, en un judici que es va celebrar aquesta setmana al Tribunal de Corts. Els policies, però, no van obtenir proves determinants sobre que s’hagués produït l’agressió.

Segons va relatar la noia, que en el moment dels fets tenia 17 anys, van encetar una discussió amb el padastre quan la mare no estava a casa i l’ara acusat li hauria pegat. Per aquest fet la jove va marxar, però segons explica, el padastre la va agafar pels cabells i la va arrossegar fins a l’ascensor. Un cop allà, l’acusat li va subjectar les cames amb els genolls, amb una mà li va agafar el coll i la cara, mentre que amb l’altra li va pegar bufetades al lateral de la panxa. L’acusat va negar els fets, però va reconèixer que es van cridar l’un a l’altre. A més, va exposar que les discussions amb la jove eren constants, perquè ella no respectava les normes de convivència de la casa.

El dia de la suposada agressió, la noia va marxar del domicili i va trucar a la seva mare, que al seu torn va alertar a la policia. Una patrulla va anar a buscar a la menor, mentre que una altra es va desplaçar fins on hi havia la mare. La presumpta víctima va assegurar en la vista oral que de l’agressió li sortia sang de la boca, tenia un blau al coll i un altre al lateral de la panxa. No obstant això, els dos agents que van estar amb la menor no van veure cap signe de la pallissa. “No tenia cap lesió aparent”, va dir un dels agents en el judici. Una versió que va corroborar el seu company: “si haguéssim vist una marca, hauríem actuat d’una altra manera”.

Aquestes marques tampoc les van veure els metges que van tractar la noia, excepte els hematomes al lateral esquerre de l’estómac. “De lesions objectives no n’hi ha”, va dir una metgessa al Tribunal de Corts. Malgrat això, va puntualitzar que “no es pot descartar l’agressió, tot i que no hi hagi cap marca”.

El ministeri fiscal va recordar que ni la nena ni la mare, que es va divorciar del marit després de la suposada pallissa, van denunciar l’acusat. De fet, va ser el mateix servei d’urgències qui va passar l’informe mèdic a la policia perquè estudiés si hi havia indicis de maltractament en l’àmbit domèstic. Per això, l’acusació va reclamar sis mesos de presó condicional qualificada que l’home no s’acosti a la jove durant quatre anys.

En canvi la defensa va demanar l’absolució de l’acusat i va insinuar que la noia es va inventar l’agressió.

tracking