banca

MoraBanc fitxa dos nous consellers independents

L'entrada d'Agustín Berasaluce i José Gefaell respon a la voluntat d'adequar-se a les noves normatives, recomanacions i referents internacionals en matèria de bon govern corporatiu

MoraBanc fitxa Agustín Berasaluce i José Gefaell com a nous consellers independents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dins del procés de transformació iniciat per MoraBanc fa més d'un any per aplicar les millors pràctiques internacionals amb un òrgan de govern corporatiu amb més consellers independents, l'entitat ha fitxat dos nous professionals, Agustín Berasaluce i José Gefaell,n substitució de Gilles Serra i José María Hoya. Tal com ha informat l'entitat, tots dos compten amb una experiència professional internacional en banca dilatada.

Berasaluce, llicenciat en ciències empresarials per la Universitat Comercial de Deusto i màster en direcció i administració d'empreses per INSEAD, té un perfil on destaca la seva experiència en el sector financer, però també en el comercial i tecnològic. Va treballar durant molts anys al BBVA, tant a Espanya com a Estats Units, liderant diferents processos de transformació de l'entitat, i recentment ha estat director dels serveis financers d'Accenture Strategy per Espanya, Portugal i Israel. Per la seva part, José Gefaell és llicenciat en bioquímica per la Universitat de Navarra i màster en administració d'empreses (MBA) per l'Institut d'Empresa, i la seva carrera està centrada en el servei al client, la tecnologia, la innovació i la gestió directiva en bancs a Espanya, i en administracions públiques i organismes reguladors i supervisors. Ha treballat per FG Societat de Valors i Borsa, a Chase Manhattan i a BNP Paribas Corporate & Investment Banking. Abans d'incorporar-se a MoraBanc era director general de Negocis de l'ICO a Espanya.

Aquestes dues noves incorporacions permetran que la comissió de nomenaments i remuneracions del consell d'administració de MoraBanc i la seva comissió de riscos siguin presidides per consellers independents, tal com ja succeeix en la comissió d’auditoria i compliment. Així, tot i ser un banc de propietat familiar, s'ha optat per una gestió i un govern professionalitzats, per preparar l’entitat davant dels reptes de futur.

MoraBanc ha informat que els canvis en el consell d'administració s’inscriuen en una voluntat de reforçament del banc. Aquest procés ja va començar l'any passat amb l’arribada de Xavier Maymó, com a conseller dominical, i Miguel Antonio Pérez com a conseller independent. També a nivell directiu, fa uns mesos Lluís Alsina va ser nomenat director general de Negoci de MoraBanc redefinint un organigrama que inclou Gisela Villagordo com a directora general adjunta de Negoci a Andorra.

tracking