equipaments

El Govern promet solucions a la manca d'aparcament d'Aixovall

El Govern i el comú lauredià han arribat a un acord amb la propietat dels terrenys adjacents a la carretera general d'Os de Civís

L'accés al nucli antic d'Aixovall es millorarà i es buscaran solucions a la manca d'aparcament de la zonaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i el comú de sant Julià de Lòria han anunciat avui millores en el tram urbà de la carretera general d’Os de Civís (CG-6), coincidint amb el final de les obres d’enderrocament del camp d’Esports d’Aixovall.La col·laboració entre ambdues administracions, segons s'ha informat des de l'executiu, permetrà millorar l’accessibilitat al nucli antic d’Aixovall i aportarà solucions a la manca d’aparcament de la zona.

El cap de Govern, Antoni Martí, i els ministres d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, juntament amb el cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Call, així ho han explicat aquest matí a peu d’obra. El Govern ha signat un conveni amb els propietaris dels terrenys del camp de l’Hortal de Casa Guineu a fi de construir una voravia i habilitar noves places d’aparcament.

Tanmateix, els ministres i el cònsol han acordat la proposta d’incloure en l’ordre del dia de la propera reunió de la Taula Nacional de Mobilitat un punt a propòsit de les millores de seguretat en aquest tram urbà de la carretera general d’Os de Civís que compta amb el Centre de Formació d’Aixovall.

Aquestes actuacions són possibles perquè el Govern i el la corporació local han arribat durant a un acord amb la propietat dels terrenys adjacents a la carretera, per a la cessió dels terrenys destinats a eixamplar la carretera fins a l’amplada reglamentària. Es tracta d’una carretera general, competència del Govern, i en aquest sentit l'executiu procedirà a encomanar l’elaboració d’un projecte per definir les obres d’eixample (voravia, enllumenat públic, etc).

Un cop el projecte estigui redactat es licitarà la construcció dels treballs, els quals podrien finalitzar durant el 2018. L’eixample de la carretera permetrà crear una banda d’aparcament al llarg de la voravia que es construirà. Mentrestant, el Govern ha habilitat provisionalment un espai per a aparcar en bateria, en la zona destinada a l’eixample, amb una capacitat d’uns 30 vehicles.

Més enllà de la creació d’un aparcament alternatiu, operatiu des del mes de desembre, per al usuaris del Centre de Formació d’Aixovall a la part posterior de l’edifici, es proposa l'habilitació de noves places d’aparcament en bateria a la zona restituïda del camp de l’Hortal.

Amb la voluntat d’informar els estudiants del Centre de Formació Professional d’Aixovall, que van manifestar la preocupació per la manca d’aparcament, avui mateix el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, s’ha reunit amb els responsables del Centre de Formació i els delegats dels estudiants per informar-los de les solucions que el Govern ha treballat per habilitar més places d’aparcament i millorar la seguretat viària de la zona.

tracking