TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

tribunal de corts

Un home reconeix haver violat la filla

La fiscal li demana 25 anys de presó pel delicte d’abús sexual continuat i de proxenetisme

Un home reconeix haver violat la fillaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri fiscal va demanar ahir 25 anys de presó per a un resident portuguès de 50 anys que va abusar de la filla quan aquesta tenia dotze anys. En concret, va exigir 20 anys per un delicte major d’abús sexual continuat sense consentiment, amb accés carnal, sent l’autor ascendent i la nena menor de 14 anys, així com cinc anys més per proxenetisme i prostitució infantil. El pare, que va ser jutjat ahir pel Tribunal de Corts, va reconèixer haver mantingut relacions sexuals una vegada amb la menor. “Em vaig posar un preservatiu, quan vaig acabar el vaig tirar al vàter”, va afirmar l’acusat durant l’audiència. La nena, però, assegura que va abusar d’ella en quatre ocasions.

Els progenitors de la menor es van separar el 2014 i el desembre del 2015 van donar la custòdia compartida al pare. Per aquest motiu, la nena havia de passar una setmana amb la seva mare i una altra amb el pare. La nena va anar per primer cop a casa del demandat el 13 de març del 2016 i llavors és quan es van perpetrar els abusos. Aquell dia a la nit l’home va convidar la menor a sopar al seu restaurant preferit, a Puigcerdà. Després de menjar, l’acusat va portar la filla a un descampat amb el cotxe. Allà, li va demanar que anés al seient de darrere, va posar un llençol, li va dir que es despullés i van consumar l’acte. El pare va assegurar ahir a Corts que no recordava res d’això, ni tan sols haver anat fins a Puigcerdà amb el cotxe. Tanmateix, al llençol que duia al vehicle s’hi van trobar restes biològiques de les parts íntimes dels dos. Els altres tres abusos s’haurien perpetrat al llit del dormitori de la casa de l’home. De fet, en el cobertor del matalàs també s’hi van trobar fluids dels dos. L’acusat va manifestar que només recorda haver mantingut relacions una vegada, i a casa seva. La defensa va exposar que només se li poden imputar dos abusos al seu client, que són els que estan contrastats a partir de les restes biològiques.

La nena ahir no va comparèixer al judici perquè estava afectada. Així doncs, el relat de la menor el va aportar la fiscal a través de les declaracions prèvies de la jove realitzades durant la investigació. El ministeri públic va ressaltar que el pare li va prometre a la noia que li compraria un iPhone 6, un altaveu i roba si mantenia relacions sexuals amb ell. L’acusat mai va arribar a comprar el telèfon, però sí les altres dues coses. Malgrat això, el processat va negar haver-li fet aquestes promeses i va afegir que li va regalar roba a la filla perquè la necessitava. Per això, la defensa va considerar que no hi ha proves per imputar-lo per proxenetisme ni prostitució infantil.

Finalment, el 16 de març del 2016, la nena va anar a veure la mare d’amagat, ja que aquella setmana no li tocava conviure amb ella, i li ho va explicar tot. La dona va dir ahir que la filla després d’explicar-l’hi tot volia tornar a casa del progenitor per por de les represàlies. La mare, però, la va portar a la clínica i va avisar a la policia. Aquell mateix dia dos agents van detenir l’home a casa seva. Van explicar ahir que quan van arribar al domicili l’home els va confessar: “ho he fet, he abusat de la meva filla, l’he violada”.

tracking