dades de la unió hotelera

El 85% d'ocupació del febrer és la millor xifra en set anys

El 84,4% del febrer passat representa la mitjana mensual més elevada des que la UHA recull les dades

El 85% d'ocupació del febrer és la millor xifra en set anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Hotelera (UHA) va començar a recollir les dades mensuals d’ocupació dels establiments associats l’any 2011. El 84,43% d’ocupació assolit el passat febrer és la millor dada d’aquests 74 mesos, un fet que va ser valorat molt positivament ahir tant pel Govern com per la patronal del sector. “Ens hem de felicitar per aquesta dada, la millor de les recollides mai per la Unió Hotelera”, va assenyalar en declaracions al Diari el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que va admetre que hi ha hagut una sèrie de condicionants, “en un mes on històricament sempre hi ha bons resultats”, que han afavorit l’ocupació. “Hi ha hagut molta neu, ha fet bon temps i pocs tancaments a la carretera de França”, va assenyalar Camp, que també va posar en relleu “l’esforç fet per les estacions d’esquí per oferir cada vegada un producte de més qualitat i més variat si es parla de restauració, escoles bressols, serveis VIP i après ski”.

El titular de la cartera de Turisme també va destacar la recuperació econòmica dels països veïns –va recordar que el 2016 es van assolir els 8 milions de visitants– i va atribuir part dels bons resultats dels darrers mesos a l’estratègia turística encetada el 2011 pel Govern demòcrata. “L’increment del pressupost d’Andorra Turisme ens ha permès invertir en aspectes com ara la comercialització del nostre producte a països com Rússia”, va indicar el ministre, que va explicar que “ha estat una aposta encertada estar present en el mercat rus malgrat la crisi del 2014”. Camp es referia a la recuperació del turisme rus que ha estat un dels factors que ha provocat l’excel·lent resultat en l’ocupació del mes de febrer. “El mercat anglès i portuguès també s’ha recuperat”, va assenyalar el ministre, que va augurar que “tindrem un bon hivern perquè tot fa pensar que el mes de març també anirà bé”.

Des de la Unió Hotelera, el president de l’associació, Manel Ara, va destacar, satisfet, que “es tracta del mes amb més ocupació dels darrers set anys”. Segons la patronal dels hotelers aquests bons resultats del mes passat es poden atribuir a diverses raons. “La recuperació econòmica a Espanya sembla que ens ha afavorit”, va indicar Ara, que hi va afegir que “les bones condicions de la neu i el bon temps que hi ha hagut tots els caps de setmana de febrer ens han portat ocupacions plenes aquests dies”. El president dels hotelers també va assenyalar la important revifada del mercat rus i el fet que les festes de Carnaval, que han aportat molts turistes de Catalunya, han coincidit amb una setmana festiva a França. Per últim, Ara va recordar la bona feina de promoció realitzada tant pel sector públic com pel privat que “està donant molts bons resultats”.

Des de la patronal ja es parla d’un hivern excepcional. “La tendència de l’hivern és molt bona. La primera quinzena de març també anirà bé i crec que podrem igualar les xifres de l’any passat (van ser del 74,6%) tot i que al 2016 Setmana Santa va caure al març”, va assenyalar Ara.

Autèntics Hotels d’Andorra

La presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), Cristina Canut, malgrat admetre que el mes de febrer ha estat bo, no va ser tant triomfalista com el president de la UHA. “Estem en plena temporada alta. Si no treballem ara, digui’m quan treballarem”, va indicar Canut, que va assegurar que s’ha vist molt moviment a les pistes i menys a les parròquies centrals. “Entre setmana i al migdia no hi veies cap turista pel carrer. Els establiments de restauració no estaven plens”, va assenyalar. Per últim, va indicar que febrer “servirà per a compensar un gener fluix des de Reis”.

tracking