Política

L'USdA considera necessari que hi hagi subvencions per als sindicats

Ubach admet que la legislació laboral actual no funciona en les organitzacions d’àmbit privat

L'USdA considera necessari que hi hagi subvencions per als sindicatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, es va mostrar ahir favorable a regular per llei que les organitzacions defensores dels drets dels treballadors rebin subvencions públiques. Ubach, en declaracions al Diari i preguntat per la proposició de llei que el PS entrarà en breu a Sindicatura per a regular la llibertat sindical, va recordar que “tots els sindicats del món reben subvencions públiques”, de la mateixa manera que “totes les patronals del món tenen accés al finançament”. Des de l’USdA es va admetre que la legislació actual no està funcionant en el que respecta als sindicats en l’àmbit privat i es va qüestionar que l’actual majoria vulgui buscar l’equilibri entre els drets dels treballadors i els de la patronal. “Al Consell General estan representants els interessos privats d’uns quants i no els dels treballadors”, va sentenciar.

D’altra banda, avui està previst una trobada entre l’USdA i el cap de Govern per parlar de l’acord d’associació amb la Unió Europea. Estaran acompanyats del secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT) espanyola, Josep Maria Álvarez.

DA TREBALLA EN UNA REGULACIÓ SINDICAL

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va assenyalar ahir en declaracions al Diari preguntat per la proposició de llei de llibertat sindical del Partit Socialdemòcrata, que el grup parlamentari demòcrata també està treballant al respecte. “El grup està ultimant el text del codi de relacions laborals i el que fa referència a l’activitat sindical i a l’acció patronal”, va indicar el ministre, que hi va afegir que “s’ha de veure com lliguen les intencions demòcrates amb el text proposat pels socialdemòcrates”.

Respecte a regular per llei les subvencions a les organitzacions per permetre, com s’assenyala des del PS, una major i millor acció sindical, Espot va admetre desconèixer si atorgar ajudes als sindicats “pot afavorir o no la seva activitat”.

tracking