Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
finances

El fons de pensions entra en crisi el 2023 i les reserves s'acaben el 2037

En 6 anys es pagarà més de jubilacions que el que es recapta en cotitzacions
Els experts francesos que han realitzat un informe actuarial sobre l’estat del fons de pensions de la Caixa Andorrana de Seguretat Social han establert que el 2023 les pensions que s’estaran pagant ja seran superiors als ingressos de les cotitzacions de la branca de vellesa de la CASS. Un cop arribi aquest punt hi ha tres fases. La primera aproximadament va del 2023 al 2025 i la diferència negativa s’aniria pagant amb els interessos que genera el fons de pensions, que disposa actualment de prop de 1.200 milions d’euros. Però a posteriori s’han d’acabar agafant directament els diners del fons
  • #6 Ando
    (01/03/17 21:41)

    Doncs potser és el moment de fer accions per a que no passi, i potser algunes poden ser canviar alguns gestors, vigilar perquè es donen invalidesses a gent que feia cuento amb una "vaga de fam" quan anava a carreres ciclistes, o baixes in-eternum perquè les dóna qui les dóna. Així es disposaria de més recursos sens dubte.

    Respondre
  • #5 Nazaret
    (01/03/17 17:13)

    Aportaciones obligatorias si, pero en una cuenta donde se paguen los impuestos sobre el beneficio al retirar el dinero (no al moverlo), esto se hace en los países desarrollados de Europa, en EEUU (cuentas IRA). La gente toma conciencia de las ventajas del ahorro e inversión sistemático (interés compuesto). En ningún caso debe ser obligatorio a través de productos bancarios (ruinosos).

    Respondre
  • #4 karlitos
    (01/03/17 14:25)

    Cap problema els ossos de Naturlandia valen mes que tot això.....!! i un del tunels de les dos valires, serveix per fer una base de misiles per Trump...!Tenim seguretat social per 500 anys......

    Respondre
  • #3 Assalt al tren dels diners
    (01/03/17 09:49)

    És l'espoli de la societat de béns i drets que es van aconseguir després de dècades de duríssimes lluites socials a Andorra i Europa.Con la pèrdua de l'idealisme i ètica política, les polítiques neoliberals s'apliquen a privatitzar béns comuns, com l'aigua, o serveis, com la educació, les pensions, la sanitat, les energies i comunicacions amb l'objectiu de convertir en negoci d'uns pocs el que fins aquell moment havia estat patrimoni col·lectiu. Dit de manera contundent, les tendències neoliberals se sustenten en el robatori institucionalitzat dels béns socials.

    Respondre
  • #2 Berenar de negres
    (01/03/17 09:42)

    Una gran notícia per la banca i els seus plans de jubilació.Res passa per casualitat i meys quant es tracta dels diners dels demés.

    Respondre
  • #1 Andorradamus
    (01/03/17 09:32)

    Tranquils, el 2037 ja no existir Andorra. La festa la pagarà la UE.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts