Salut

Els casos de grip cauen en picat, amb set en una setmana

Des que es va iniciar la vigilància del virus hi ha hagut 683 declaracions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’epidèmia de la grip està superada, tal com posa de manifest l’informe setmanal que el ministeri de Salut recull des que inicia la vigilància del virus, aproximadament a l’octubre. I és que en el darrer (el corresponent a la setmana passada) el nombre de casos notificats ha caigut en picat i van ser només set. S’acaba de consolidar, així, una tendència a la baixa que s’ha anat materialitzant els darrers períodes de dilluns a diumenge: de les 43 i 26 declaracions de les dues setmanes anteriors s’ha passat a set. Dels quals, segons l’informe, el ministeri va tenir notícia pel servei d’urgències (5) i consulta mèdica (2).

Des que es va iniciar la vigilància del virus (que coincideix amb l’arrencada de la campanya de vacunació) el nombre de casos notificats s’ha elevat fins als 683. El ministeri informava que ja s’havia assolit el llindar epidèmic al desembre, abans del que és habitual. La darrera setmana de l’any es van fregar el centenar de casos, xifra que va augmentar les dues primeres del gener amb 118 i 105 declaracions, respectivament, i a partir de llavors la incidència del virus ja va tornar a baixar del centenar d’episodis.

En 51 dels contagis l’afectat va requerir ingrés hospitalari. Segons la taxa d’incidència elaborada pel ministeri de Salut partint de dades recollides (la de la grip és una malaltia de declaració obligatòria per part del metge que la diagnostica), la major afectació ha estat en els nens d’entre 1 i 4 anys, seguits dels d’entre 5 i 9. Per sexes, hi ha hagut més contagis entre les dones, 382, davant dels 301 dels homes. Catalunya ha informat aquesta setmana que l’epidèmia estava resolta, però, segons Salut, a Europa encara hi ha països amb un virus d’intensitat mitjana o elevada.

tracking