Política

El PS i SDP esperen que el 'cas Sant Julià' no sigui “un fet aïllat”

Demanen que serveixi perquè s’investiguin aviat les irregularitats del SAAS

El PS i SDP esperen que el 'cas Sant Julià' no sigui “un fet aïllat”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS i SDP volen que el cas de Sant Julià de Lòria serveixi de precedent perquè la justícia actuï en la resta d’àmbits en què s’han detectat irregularitats com, per exemple, el SAAS. Els socialdemòcrates esperen que l’actuació de la justícia en l’afer de les targetes black, que ha acabat amb l’ex-cònsol major Montserrat Gil condemnada a dos anys de presó –amb quatre mesos ferms en règim de semillibertat– per sostracció de béns públics i amb l’ex-cònsol menor Manel Torrentallé i l’interventor Josep Maria Altimir igualment condemnats però amb penes inferiors, provoqui que s’acabin perseguint d’altres possibles delictes.

El conseller general del PS Pere López va dir que espera que el cas “no sigui un fet aïllat” i que s’actuï contra d’altres “situacions complicades” que “sembla que també mereixen la instrucció de la fiscalia”. López es va referir a les disfuncions que s’hagin pogut produir en la gestió del SAAS –el PS va arribar a denunciar en el seu moment que hi havia una “trama de corrupció” després que l’informe del 2015 del Tribunal de Comptes destapés possibles irregularitats en la gestió de la parapública dels anys 2013 i 2014– i en aquest sentit va manifestar que cal “esperar que els mecanismes de l’Estat actuïn”.

Des d’abans del cas de Sant Julià “no hi havia precedents”, va recalcar, i en aquest sentit va valorar com a “positiu” que aquests casos surtin a la llum i va declarar que “esperem que no sigui un cas aïllat”. El parlamentari va anar més enllà i va dir que “vist aquest precedent suposem que la Batllia la prendrà en consideració [la causa per les irregularitats del SAAS] al més aviat possible”.

Per altra banda, el conseller d’SDP Víctor Naudi va assenyalar que el fet que la fiscalia hagi actuat contra el cas de les targetes black “dona confiança en el sistema”, i va subratllar: “Vull entendre que la fiscalia continua investigant, per exemple, el tema del SAAS o l’afer BPA, en què encara hi ha qüestions opaques, i entenc que actuarà de la mateixa manera si té indicis.” López, a més, va apuntar que la qüestió del SAAS “pren unes dimensions molt grans”, i va recordar que el PS s’afegirà a la causa.

tracking