Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Previsió econòmica

105 milions de dèficit el 2021

La CASS preveu que si no es prenen mesures els números vermells en uns anys seran d’uns 90 milions
i al SAAS com a mínim de 15 milions més
La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) va fer uns càlculs amb l’evolució (envelliment) de la població respecte a la despesa actual sanitària i ha establert que si no es pren cap mesura el dèficit en cinc anys se situarà en una forquilla d’entre 80 i 100 milions d’euros. La dada, arrodonint, caldria col·locar-la en uns noranta, que poden oscil·lar amunt o avall segons diferents factors, especialment lligats a l’evolució del nombre d’assalariats. Aquesta situació s’assoliria el 2021, quan es complirien els cinc anys (ja que l’estudi utilitza dades del 2016). La xifra del forat de la Seguretat Social no
  • #8 1968
    (26/02/17 18:46)

    L'any 1968, quan hi havia una mica d'humanitat en la política, es van crear les pensions i la Seguretat social.Molts en aquella època deien, "en un futur ningú cobrarà la jubilació" .... En els anys 80 es va ficar mà al la caixa, però això d'ara ja és descarat.Sense ètica política qualsevol cosa és possible i més quan es tracta dels diners dels altres ....

    Respondre
  • #7 MARKLIN2
    (26/02/17 15:55)

    Paraules del profeta - En veritat us dic, que no us preocupeu per les vostres pensions. Uns 6.000 funcionaris, politics inclosos us las asseguraran - que tingueu pau.

    Respondre
  • #6 ciutadana
    (26/02/17 15:54)

    Absolutament d'acord amb tots els comentaris anteriors(5)i afegir, que per a mes "inri", quan hi han prfessionals del pais que han presentat maneres mes eficaces i eficients de tractar patologies comunes i no se' ls hi ha fet cas. Nomes anar seguint els dictats de les quimics- farmaceutiques que arruinen i extorsionen els estats, amb tractaments pagats a preu d' or...cancer, hepatitis c etc.etc.

    Respondre
  • #5 ara ens queixem !!!!
    (26/02/17 12:06)

    Aquest dèficit s'arrossega fa anys des de que uns quans lladres de guant blanc ens van robar millons i no els hi van fer res de res ells continuen siguent rics igualment i ara pagarem els plats trencats els treballadors. Aquests individus són gent que se'n foten ben bé del panorama han sigut sempre intocables !!! I sempre a rebre justos per pecadors ! les inversions que van fer que es van perdre tants diners que no s'han recuperat mai aqui van anar a parar els diners dels contribuents que ara fan falta i no s'han recuperat mai !!! No s'on ni les pensions de la gent que està malalta ni els salaris dels treballadors de la CASS que a comparació del que ens van robar això és pecata minuta. Molta gent dels que envieu missatges segurament ni ho sabeu o pot ser no us enrecordeu !!!

    Respondre
  • #4 Damià
    (26/02/17 11:31)

    Poques coses hi ha tan sagrades per a un país que preservar les pensions dels jubilats, però ara, amb una parell de fórmules matemàtiques, un parell de columnes de premsa demagògiques i servils al capital .... Voilà !! les pensions han desaparegut, juntament amb l'estat del benestar.Pero ningú parla de les vegades que s'ha ficat la mà a la caixa, tampoc de les inversions irresponsables, tampoc de la manca de transparència dels comptes públics, o de l'excés de despeses .... és millor no pensar i passar directament a la solució esperada, la privatització de les jubilacions a mans de la banca, igual que a Espanya, per cert.

    Respondre
  • #3 Joan Pires
    (26/02/17 09:07)

    Problema, reacció, solució. Si voleu privatitzar la sanitat,primer teniu que crear una situació límit, per després donar la solució que mes interessa al capital,una vella fórmula. 

    Respondre
  • #2 Pujant impostos no s'arregla
    (26/02/17 08:21)

    Esperem que això no pretenguin sol·lucionar-ho pujant cotitzacions o menys encara impostos com pretenia el ministre.El primer que cal fer és un fort control al SAAS, qui no para de contractar, pujar salaris als metges (algun cobra més de 15000€ al més i la mitja s'apropa als 10000€), on hi ha irregularitats evidents i cap intenció de racionalitzar la despesa.Ens hi va la salut, i la salut és important però no pot costar-nos el que no podem pagar, cal eficiència, i això passa pel SAAS.

    Respondre
  • #1 Jo
    (26/02/17 07:30)

    Que comenci per retallar sous a dintre de la Cass,hi ha moltisima gent trebaillant innecesaria.estem trebaullant durant molts anys i cotitzant perque tinguis un problema greu de salut,i et busquin las pesigollas,i a sobre sembla que et maltractin i que estas malalt perque vols!!!!!.que redueixn els sous i que els hi treguin tot lo que no tenen altres trebailladors normals del pais.ja esta be la broma,cada dia van retaillant mes i cada dia estan a mes números vermells, algungalla, i no son els malalts!!!!!!!!!!!!!

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts