Funció pública

L'ABA critica que els canvis de Govern busquen evitar contractar bombers

A partir d’ara els treballadors que ho vulguin podran cobrar pels festius que hagin treballat

Un sindicat critica que el Govern vol deixar de contractar bombersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Bombers d’Andor­ra (ABA) critica que la modificació del reglament de funcionament del cos aprovada aquesta setmana pel Govern per tal que els treballadors puguin cobrar pels festius treballats és una mesura que busca evitar la contractació de més efectius. El president del col·lectiu, Joan Torra, afirma que no era una demanda dels bombers i denuncia que “això fa que no calguin més contractacions perquè les hores que s’havien de recuperar les fem els que ja hi som”, ja que a partir d’ara els treballadors podran escollir si recuperar els festius treballats amb dies de festa o bé percebent una remuneració.

Torra admet que la majoria de bombers es decantaran per la segona opció, però recalca que “si nosaltres no féssim aquestes hores i les recuperéssim amb dies de festa faria falta personal”. Ara en canvi “es cobrirà amb la mateixa gent que farà hores extra”. El sindicalista remarca que amb els canvis es vol tapar la manca d’efectius, que xifra en set treballadors. “Entenem que si fa falta aquest personal s’hauria de contractar i ja està”.

A més, deplora que “dones a triar però no resols un problema de base, que són els salaris baixos que hi ha a bombers”, on hi ha “molta desigualtat salarial”, amb un col·lectiu que cobra “el 80% del que podria cobrar”. Segons afirma, “et pots trobar un bomber que faci guàrdia de 24 hores i un altre que faci el mateix però que el seu salari sigui el doble”, ja que els treballadors més nous no tenen dret a complements.

tracking