Un tècnic diu que els moviments tectònics de l'Alt Urgell estan dins la normalitat

La comarca registra uns 250 terratrèmols des de dissabte, però se n’han notat una quinzena

Nous terratrèmols de baixa intensitat tornen a sacsejar la zona de l'Alt UrgellARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els moviments tectònics que s’estan registrant aquests dies al Pirineu, la majoria dels quals a l’Alt Urgell amb epicentre a Noves de Segre (Valls d’Aguilar), s’emmarquen dins de la “normalitat” sísmica que es produeix cada any a Catalunya, va confirmar ahir Josep Batlló, tècnic de la unitat de sismologia de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

“L’Alt Urgell és una de les zones amb més moviment de terratrèmols del país”, va destacar Batlló. De fet, l’ICGC ha registrat, segons Batlló, uns 250 terratrèmols des de dissabte passat, tot i que tan sols se n’han notat prop d’una quinzena.

L’alcaldessa de Valls de Valira, Rosa Fàbrega, per la seva banda, va explicar ahir que els nous moviments sísmics produïts al llarg de la jornada no van ser percebuts pels veïns. “En ser de poca magnitud depèn molt de la situació i del que estigui realitzant en aquell moment la persona”, va afirmar. L’últim episodi va ser ahir prop de la una de la matinada, quan un terratrèmol de magnitud 2,6 a l’escala Richter va sacsejar la comarca.

El 2007 hi va haver una situació semblant a la dels darrers dies. En aquella ocasió es van donar més d’un centenar de moviments en menys de tres dies.

Catalunya registra cada any una mitjana de 800 terratrèmols, la majoria dels quals de magnitud inferior als dos graus, un nivell tan feble que molts cops no són percebuts pels ciutadans. L’Alt Urgell acull un centenar de sismes l’any, que representa un 12% dels terratrèmols que tenen lloc a Catalunya.

tracking