Els bombers podran cobrar els dies festius que hagin treballat

Els membres del cos hauran d’escollir si percebre una remuneració o recuperar amb hores de descans com fins ara

Els bombers podran cobrar els dies festius que hagin treballatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers podran tenir dret a una remuneració pels dies festius que hagin treballat. Fins ara, només podien compensar els festius treballats amb dies de descans, però amb la modificació del reglament de funcionament del cos de prevenció i extinció d’incendis i salvaments que va aprovar ahir el Govern, els treballadors tindran dret a percebre una remuneració, tal com passa amb els agents penitenciaris i el cos de policia. Una paga que no es calcularà partint de l’hora extra (cor­responent als dies especials com Nadal, cap d’any, Constitució o Meritxell), sinó a l’hora normal.

Els canvis en el reglament del cos també s’estenen a l’equip de manipuladors d’explosius per al desencadenament d’allaus, que passaran a cobrar una prima de 300 euros al mes en lloc dels 370 actuals atès que “han vist minvades les seves funcions”.

Investigació a la font d’Arinsal

Per altra banda, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va anunciar ahir en roda de premsa que el procés d’investigació per determinar la causa de la intoxicació a la font d’Arinsal encara la darrera fase d’uns treballs que han de culminar al maig. El ministre va declinar ahir informar sobre l’estat de la investigació, però va comunicar que dimarts que ve s’iniciaran uns treballs que passen per abocar colorant al riu per tal d’identificar els punts on es podria haver originat algun vessament. Unes substàncies que malgrat ser innòcues poden anar a parar a la superfície. Les tasques, que duraran entre sis i vuit setmanes, cor­responen a la darrera fase de la investigació i per tant un cop acabades només mancarà analitzar els resultats obtinguts i elaborar un informe que segons el Govern es podria lliurar en un termini d’entre dos i tres mesos.

Cinca també va explicar que el Govern ha declarat deserta l’adjudicació del concurs públic per a la gestió dels serveis de la gossera i la gatera oficials perquè cap empresa va presentar oferta. D’aquesta manera, el departament d’Agricultura mantindrà la gestió de la gossera i posarà en funcionament les noves instal·lacions de la gatera per més endavant tornar a intentar externalitzar-ne la gestió. Per altra banda, el ministre va destacar que el Govern va inscriure ahir la posada en funcionament de la minicentral hidroelèctrica d’Arcalís, la primera del país, que ja està finalitzada.

El ministre també va informar de la temporada de pesca, que serà del 8 d’abril al 15 d’octubre als rius de les valls i del 17 de juny al 15 d’octubre al Valira, i del període d’inscripcions per al curs escolar, del 28 de febrer al 7 d’abril.

EL GOVERN NO VOALORA EL TRASLLAT DEL CONSOLAT GAL

Cinca va declinar fer valoracions ahir del tancament el 31 d’agost que ve del consolat francès adduint que es tracta d’una decisió de l’executiu del país veí del nord que afecta 70 consolats arreu del món. “Ens preocuparia si tingués afectació en les relacions de veïnatge”, va dir, però va assenyalar que tot i “entendre la preocupació” dels residents francesos, “les relacions amb França no es veuran afectades en res”. Segons va assegurar, les relacions diplomàtiques entre ambdós estats es troben “en molt bon moment” i en aquest sentit va posar de manifest que el compromís de França d’invertir en la millora de la carretera RN-20 n’és “una clara mostra”. Sobre l’obra, va detallar que s’està tancant el protocol, que se signarà “les properes setmanes”.

tracking