Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Desmantellada la banda juvenil que robava a botigues del país

Dos menors han estat detinguts i s'estan investigant més d'una cinquantena de furts de mercaderia presumptament comesos per la mateixa banda
A aquesta banda se li imputen vint-i-vuit furts amb força a diferents establiments comercials arreu del Principat

Desmantellada la banda juvenil que robava a botigues del país

A aquesta banda se li imputen vint-i-vuit furts amb força a diferents establiments comercials arreu del Principat

Policia d'Andorra
Actualitzada 23/02/2017 a les 18:33
La policia ha desmantellat una banda juvenil dedicada a cometre delictes contra el patrimoni. En total se li imputen vint-i-vuit furts amb força a diferents establiments comercials arreu del Principat. Així mateix, s'estan investigant més d'una cinquantena de furts de mercaderia presumptament comesos per la mateixa banda.

La investigació es va iniciar el 19 de desembre del 2016, coincidint amb diversos furts simultanis comesos a set establiments de la part alta d'Escaldes - Engordany, i ha culminat entre ahir i avui amb la detenció de dos nois de 17 anys com a presumptes autors d'aquests fets. En efecte, s’han identificat a aquests nois, a més de fins a dotze altres adolescents, tots ells residents al Principat.

Els furts amb força han estat perpetrats sobretot a la zona d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, tot i que també s’ha actuat a Canillo i Santa Coloma, mitjançant la utilització de dos modus operandi: bé amb diferents eines es forçaven els panys i marcs de les portes, bé es trencaven el vidre de la porta d'accés als locals amb un roc o estri contundent. El valor total del perjudici entre danys i sostraccions, en el cas dels furts amb força, ascendeix a 30.000 euros aproximadament.

Un dels detinguts iniciava també a altres menors d’entre 14 i 17 anys en la realització de furts de mercaderia a diferents establiments comercials del país. El botí d'aquestes sostraccions era sobretot roba de marca i aparells tecnològics, que posteriorment eren venuts en botigues de segona mà o directament per internet. D’altra banda, alguns d’aquests menors acompanyaven als detinguts a perpetrar furts amb força durant la nit, buscant sobretot diners en efectiu.

S'estan investigant més d'una cinquantena de furts de mercaderia, inclòs el que va esdevenir a la part alta d'Escaldes-Engordany en data 19 de desembre de 2016, en què els autors van agredir al gerent d'un dels establiments, sobre els quals es tenen suficients elements per creure que haurien estat comesos per membres de la mateixa banda.

Així mateix, aquest grup d’adolescents podria haver incorregut en altres infraccions penals, com la inducció a l'abandó de domicili, infraccions contra la salut pública, actes vandàlics i crebantaments d'ordres judicials.
Etiquetes
  • #3 Ciutada
    (23/02/17 22:57)

    Visca una vegada mes a la policia, que tants exits obte darrerament.

    Respondre
  • #2 eros
    (23/02/17 21:30)

    Felicitats per la nostra policia ! Per tots aquells que sempre la critiqueu ja veieu que fan la seva feina i les investigacions donen els seus fruits el que passa que no es tant senzill com tothom es pensa ! Apa per tots aquests que teniu tanta mala llet i només sabeu que criticar ...

    Respondre
  • #1 ciutadana
    (23/02/17 20:48)

    Felicitats a la polucia per la bona feina.Ata esperem que la justicia estigui a l' alçada.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts