política

UL lamenta la implicació dels excònsols en el cas de les targetes

Carles Verdaguer expressa el seu “respecte” per les decisions que ha pres la justícia

UL lamenta la implicació dels excònsols en el cas de les targetesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió Laurediana va reaccionar ahir per primer cop a les condemnes dels excònsols i l’interventor de Sant Julià pel cas de les targetes black lamentant la implicació dels exmandataris en els fets. El president del partit, Carles Verdaguer, va fer arribar ahir un comunicat als mitjans de comunicació on va declarar que “lamenta que els excònsols que en el seu dia van rebre la confiança del poble de Sant Julià de Lòria hagin estat relacionats en aquest assumpte”.

Alhora, va mostrar el seu “respecte” per l’aplicació de les ordenances penals a Montserrat Gil, Manel Torrentallé i Josep Maria Altimir, que van acabar amb l’entrada a la presó de l’excònsol major de la parròquia per sostracció de béns públics. “UL expressa el seu respecte pel que fa a aquestes ordenances penals, i més tenint en compte que es tracta d’acords entre el poder judicial i els interessats”, es destaca en el text.

Qui també va reaccionar ahir a l’afer que afecta els exmandataris lauredians va ser Socialdemocràcia i Progrés (SDP). El secretari d’organització del partit, Joan Marc Miralles, va titllar de “molt greu” la condemna de Gil i va apuntar que “estem davant d’un cas que posa en dubte l’actuació de certs polítics en la gestió dels afers i els diners públics”. El socialdemòcrata va afirmar en roda de premsa que el cas posa en relleu la necessitat d’implementar mesures per evitar casos de cor­rupció.

Cos d’interventors independent

En aquest sentit, va defensar “mesures de transparència i control” que passin per limitar el nombre d’adjudicacions públiques directes i per publicar tots els contractes de l’administració. A més, va apostar per blindar la figura de l’interventor incrementant-ne la independència respecte als càrrecs polítics, tant del Govern com dels comuns.

En concret, els socialdemòcrates proposen crear “un cos independent d’interventors” de manera que cadascun d’ells estigui “assignat a l’atzar a les diferents administracions”. Així es garantirà, per Miralles, que treballin “sense interferències i amb total independència”. “Un govern té dret a ser incompetent, però no a cometre il·legalitats”, va etzibar.

Per altra banda, el conseller d’SDP Víctor Naudi va reivindicar el paper de control que exerceix l’oposició i va reclamar una llei de funcionament dels comuns i que es reforci el reglament actual que regula l’administració de les corporacions locals, perquè “no acaba de funcionar com cal”.

tracking