Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Nous terratrèmols de baixa intensitat tornen a sacsejar la zona de l'Alt Urgell

Els sismes que no han arribat a magnitud 3 afecten Noves de Segre i el Pla de Sant Tirs
Actualitzada 22/02/2017 a les 06:43
L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya va registrar ahir tres nous moviments sísmics a la comarca de l’Alt Urgell segons va informar Emergències de Catalu-nya. Els primers van ser a dos quarts de deu del matí, quan es van produir petits terratrèmols de 2,2 graus en l’escala de Richter i de 2,3 a Noves de Segre i Senterada, respectivament. Segons es va informar ahir, en principi no es tenia constància que haguessin estat percebuts ni que haguessin provocat danys.
El tercer moviment registrat va ser a tres quarts de vuit del vespre, en aquest cas va ser un sisme de 2,5 graus en l’escala de Richter que va afectar el Pla de Sant Tirs. Malgrat que en un primer moment semblava que no havia estat percebut, més tard des de l’Institut Cartogràfic es va indicar que es tractava d’un sisme percebut que no havia causat danys.
Aquests petits terratrèmols se sumen als diversos moviments que han tingut com a epicentre la zona de l’Alt Urgell des de diumenge passat. El de més magnitud es va produir dilluns al matí i va arribar a 3,3 graus.
Amb tot, des del Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya es va explicar ahir que el que ha succeït aquests dies no és una cosa inusual, ja que l’Alt Urgell és una zona amb un risc sísmic moderat, cosa que vol dir que es poden donar moviments sovint i terratrèmols “importants” cada moltíssims anys. De diumenge a dilluns els que es van produir van anar creixent des dels 2,5 graus als 3,3. Tots els moviments es van registrar al sismògraf de la Rabassa i precisament dilluns el Cenma va llançar una enquesta a la població per constatar en quin grau havien notat el terratrèmol de més intensitat. Es va indicar que es tractava d’un sisme “poc percebut” o “percebut parcialment” el què vol dir que o bé la vibració la perceben unes poques persones, especialment les que estan en repòs o als pisos superiors d’edificis, o que la vibració és feble i la noten algunes persones que es troben a l’interior dels edificis.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts