Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
energia

Entra en funcionament la minicentral hidroelèctrica d'Arcalís

El projecte s’emmarca en l’objectiu energètic del Govern d’apostar per les fonts d’energia renovables i alhora diversificar les fonts de producció d’energia
Actualitzada 22/02/2017 a les 19:08
El Govern ha aprovat la posada en funcionament de la minicentral hidroelèctrica d’Arcalís, després que s’hagi presentat tota la documentació requerida. Així, aquesta es converteix en la primera minicentral que es posa en funcionament, en el marc del Reglament de l’activitat de producció d’energia elèctrica en minicentrals hidràuliques de potència inferior a 500kW i connectades a la xarxa elèctrica, que es va aprovar el febrer del 2015.

El projecte de les minicentrals s’emmarca en l’objectiu energètic del Govern, establert al llibre blanc de l’energia, d’apostar per les fonts d’energia renovables i alhora diversificar les fonts de producció d’energia per reduir la dependència energètica. Així, amb la posada en marxa d’aquesta primera minicentral es fa un pas més en aquesta línia.

La minicentral d’Arcalís (presa d’innivació) va ser aprovada com a projecte d’interès nacional al desembre del 2015 i es va inscriure definitivament al Registre d’Instal·lacions Hidroelèctriques l’abril del 2016. A partir d’aquell moment l’empresa va iniciar els treballs de construcció de la minicentral, i un cop acabada la construcció, ha presentat la documentació necessària. 

El projecte compleix, a més, amb alguns dels objectius de desenvolupament sostenible adoptats a la Cimera de les Nacions Unides al setembre de 2015. La minicentral compleix amb l’objectiu d’augmentar la proporció d’energia renovable en el conjunt de fonts d’energia i de duplicar la taxa mundial de millora de l’eficiència energètica. A més, influeix a millorar la producció i el consum eficients dels recursos mundials i procurar desvincular el creixement econòmic de la degradació del medi ambient, així com enfortir la resiliència i la capacitat d’adaptació als riscos
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts