Ambient

Els banders posen 25 multes a amos de gossos perillosos

Els agents també van sancionar a 13 caçadors i 12 pescadors l’any passat

Els banders posen 25 multes a amos de gossos perillosos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els banders van posar un total de 25 sancions a propietaris de gossos perillosos el 2016, va explicar ahir en una roda de premsa Miquel Rossell, director del cos. Rossell va detallar que un any abans, el 2015, se’n van sancionar deu. L’augment, va exposar Rossell, es deu al fet que l’any passat es va modificar la Llei de tinença d’animals, que va entrar en vigor al juliol.

Principalment, els expedients del 2016 es van obrir perquè els animals no portaven morrió, no tenien xip o els propietaris no tenien la targeta identificativa.

D’altra banda, Rossell va destacar que es van fer més controls en les activitats de pesca i caça. En la caça es van registrar 642 controls, un 49% més que un any abans, quan se’n van fer 432. Pel que fa a la pesca, van ser 1.026 controls el 2016 davant dels 778 del 2015, un 32% més.

Tots aquests controls, va exposar Rossell, van servir per detectar més infraccions. En concret, en el cas de la pesca es van obrir atestats a 12 persones, quatre més que un any abans. A més, es van interposar una quarantena de sancions. “Hi ha algun dels infractors que té més d’una sanció”, va precisar Rossell. Més de la meitat de les sancions (22) van ser per pescar peixos de més. També es van obrir cinc atestats a persones que pescaven sense el permís d’acotat, unes altre quatre sense llicència o dues per vendre i/o comprar peixos no permesos.

En el cas de la caça es van iniciar diligències a 13 persones el 2016, mentre que un any abans se’n van obrir sis. En total, es van obrir 14 atestats, dels quals deu són per infraccions lleus. En concret, nou per entregar les anelles fora del termini establert i un altre per una persona que caçava amb un fusell d’aire comprimit. També es van posar quatre de greus: dos per caçar fora de la zona de seguretat i dos més dins d’un vedat de caça.

Tot i l’increment de sancions, Rossell va apuntar que “és un nombre equilibrat” en proporció als caçadors i pescadors que hi ha sobre terreny al país.

Rossell va exposar que tots aquests delictes es volen combatre amb campanyes de sensibilització als caçadors, als pescadors i als propietaris de gossos perillosos perquè coneguin la llei. “És una pràctica que fem al dia a dia i la idea és acabar la temporada sense que hi hagi sancions”, va destacar Rossell.

ROSSELL DESCARTA QUE S'HAGI D'AMPLIAR EL COS DE BANDERS

Malgrat que els banders han d’assumir noves competències, el director del cos, Miquel Rossell, va assegurar que la plantilla actual és suficient per fer front a les funcions que exerceix el cos. Entre les noves atribucions, els banders han de detectar els verins per a gossos que s’instal·lin a la via pública o la creació d’un equip que enguany s’està formant en l’observació de dades nivològiques sobre el terreny per poder assumir, a partir de l’hivern vinent, les tasques de prevenció d’allaus que actualment, fa una empresa externa. “Hem reorganitzat internament les funcions i així cobríem perfectament les necessitats”, va dir Rossell. El director, però, va reconèixer que amb “més efectius es treballa millor, però amb el llindar actual” poden assumir les tasques.

Rossell també va explicar que amb el departament de Sistemes d’Informació aquest any preveuen implementar una aplicació per facilitar la recollida d’informació sobre el terreny i transmetre-la més àgilment.

19 banders

Són els que treballen en el cos. En concret, un director, dos caps d’unitat, 14 agents i un altre en formació. A l’octubre del 2015 van entrar dos agents nous, que l’any passat van estar en període de formació i enguany de prova. A més, aquest gener el cos ha incorporat un agent nou que estarà tot l’any en període de formació, va dir Rossell.

tracking